Małże (nie z Brukseli, ale i tak z Belgii)
Małże (nie z Brukseli, ale i tak z Belgii) wymagają ok. 55 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 286 kalorii, 28g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Udaj się do sklepu i odebrać małże, pieprz, marchew, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Z łyżeczką wynik 92%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Belgijskie Ale-Duszone Małże, Małże z koprem włoskim, cytryną i belgijskim Ale przepis, oraz Małże a La Mariniere (małże gotowane na parze) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować małże, zeskrobuj wszystko, co żyje lub rośnie na zewnątrz muszli, i wyciągnij mały pęczek ciemnych włosów (brodę) wychodzących z boku muszli. Moczyć je w zimnej wodzie. Muszle są zwykle zamknięte, gdy je kupisz. Nie panikuj, jeśli otworzą się pod wodą! Wszelkie pociski, które nie zamykają się po dotknięciu, muszą zostać wyrzucone. Ta część może być wykonana na kilka godzin przed czasem, jeśli małże są przechowywane w chłodnym miejscu. Odstaw oczyszczone małże na bok.
W dużym garnku o ciężkim dnie połączyć marchew, cebulę, seler, liść laurowy, ziarna pieprzu, plastry cytryny i białe wino. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu i dodać 1/3 oczyszczonych Małży. Przykryć patelnię i gotować potrząsając, co minutę lub tak, aby pomóc małże gotować równomiernie. Gdy wszystkie małże są otwarte, wyjmij z patelni za pomocą łyżki szczelinowej i zacznij cieszyć się posiłkiem. Nadal gotować Pozostałe małże w tym samym płynie.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.