Małże na pół muszli z sosem Ravigote
Małże na pół muszli z sosem Ravigote to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz szczypiorek, cebula, musztarda dijon, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Spróbuj Małże na pół muszli z sosem Ravigote, Curry-marynowane małże na pół muszli, oraz Ostrygi na pół muszli z sosem Mignonette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj małże w winie, przykrytym, w ciężkim garnku o pojemności 5-6 litrów na umiarkowanie wysokim ogniu, aż małże po prostu otworzą się szeroko, sprawdzając często po 4 minutach i przenosząc otwarte małże na płytką patelnię do pieczenia za pomocą łyżki szczelinowej. (Należy wyrzucić małże, które pozostają nieotwarte po 8 minutach.) Gdy jest wystarczająco chłodny, aby go obsłużyć, odłącz mięso i wyrzuć 1 połowę muszli z każdego małża. Rezerwa mięsa i pozostałych muszli.
Jajko obrać i pokroić na pół, a następnie przebić przez sito o średniej oczce do miski za pomocą łyżki.
Ubić olej, ocet, cebulę, kapary, musztardę, natkę pietruszki, trybula, szczypiorek, sól i pieprz, aż sos będzie dobrze połączony.
Dodać małże, mieszając, aby pokryć, a następnie schłodzić małże w sosie, przykryte, co najmniej 1 godzinę.
Ułóż pół muszli na dużym talerzu i łyżkę małża z sosem do każdej muszli.
* Małże można schłodzić w sosie do 6 godzin. * Małże na pół muszli można złożyć na talerzu 1 godzinę przed podaniem i schłodzić.* Zamiast podawać na pół skorupki, można łyżką małże i trochę sosu na łóżku romaine (i wyrzucić muszle).
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.