Małże Marinara
Małże Marinara może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 15g białka, oraz 6G tłuszczu. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz liście bazylii, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Małże Marinara, Małże Marinara, oraz Małże Sycylijskie Marinara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej doniczce. Delikatnie podsmażyć cebulę i czosnek, aż złoty kolor będzie brązowy, uważając, aby ich nie spalić.
Dodaj małże do garnka wraz z piwem, sosem marinara, solą, pieprzem i przyprawą do makaronu, a doprawić świeżymi posiekanymi pomidorami i świeżą bazylią. Przykryj garnek i gotuj na wolnym ogniu, aż małże się otworzą.
Usuń małże do serwowania talerza, odrzucając wszelkie, które nie otwierają się. Łyżka sosu wokół małży i umieścić dodatkowy sos w misce do serwowania być używane do zanurzania chrupiący chleb lub serwowania na boku makaronu.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Santan EMA Reserve Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.