Małże i pomidory gotowane na parze z makaronem Angel Hair
Gotowane na parze małże i pomidory z anielskim makaronem wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 360 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sok z małży, pomidor, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Makaron Angel Hair z małżami, pomidorkami koktajlowymi i bazylią, Angel Hair makaron z małż, oraz Angel Hair makaron z awokado i pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj pomidora, czosnek, i pieprz do patelni; smażyć 1 minutę. Wymieszać z winem i sokiem; doprowadzić do wrzenia.
Dodaj małże. Przykryć i gotować 7 minut lub do otwarcia muszli. Wyrzucić nieotwarte pociski.
Wyjmij małże z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; dodaj masło do patelni, mieszając, aż masło się rozpuści.
Miejsce 1 filiżanka makaronu w każdym z 4 płytkich miseczek; top każdej porcji z 6 małże, 1/2 bulionu szklanki, i 1 łyżeczka pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.