Małże i małże w sosie z Czarnej Fasoli
Małże i małże z sosem z czarnej fasoli to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 43 kalorie. Na 33 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Idź do sklepu i odebrać sos sojowy, małże littleneck, olej sezamowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Małże z sosem z Czarnej Fasoli, Bok Choy i makaronem, Smażone małże z sosem z Czarnej Fasoli, oraz Małże i małże w tajskim sosie Curry.
Instrukcje
Szoruj małże i muszle Małży dobrze pędzlem. Należy wyrzucić otwarte lub popękane małże i małże.
Połącz czarną fasolę i sherry.
Podsmaż cebulę, czosnek, i imbir w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 2 protokół.
Dodaj małże, małże, mieszankę fasoli i sos sojowy. Doprowadzić do wrzenia; przykryć i gotować 5 minut lub do otwarcia muszli, mieszając raz. Natychmiast usuń otwarte małże i małże za pomocą łyżki szczelinowej. Kontynuuj gotowanie pozostałych małży i małży przez 2 minuty; inne mogą się otworzyć. Wyrzucić nieotwarte pociski.
Doprowadzić soki patelni do wrzenia; gotować na średnim ogniu, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 1/2 szklanki.
Przenieść do małej miski; przykryć i przechowywać w lodówce.
Rozdzielić i wyrzucić puste górne muszle małży i małży. Używając noża do parowania, uwolnij mięczaka z pozostałej skorupy.
Umieścić muszle na talerzu i szczelnie przykryć folią. W czasie podawania, łyżka łyżeczki mieszanki fasoli na każdego mięczaka, i udekorować, w razie potrzeby.
Uwaga: małże i małże oraz sos można przygotować 1 dzień wcześniej.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Laguna Winery Russian River Chardonnay z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.