Małże gotowane na parze z kukurydzą i pomidorami-Chorros a la Chalaca

Małże gotowane na parze z kukurydzą i pomidorami-Chorros a la Chalaca może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 153 kalorie, 11g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka wody, kłosów kukurydzy, soli morskiej i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest super. Spróbuj Małże Gotowane Na Parze Z Porem, Pomidorami I Czosnkiem, Małże gotowane na parze z koprem włoskim, pomidorami, Ouzo i śmietaną, oraz Ugotuj książkę: Garlicki małże gotowane na parze z kukurydzą i Sherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usuń jak najwięcej jedwabiu kukurydzianego, jak to możliwe. Odciąć końce łodygi od kolby. Stań uszy na desce do krojenia i za pomocą krótkiego ostrego noża ogol ziarna. Zdobądź jak najwięcej ziaren, jak to możliwe, bez cięcia w kolbie i bądź ostrożny, ziarna mają tendencję do latania po całej kuchni.
Umieść ziarna kukurydzy, małże, i 1/2 szklanki wody w szerokim głębokim patelni lub piecu holenderskim. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Para, potrząsając patelnią od czasu do czasu, aż małże się otworzą, 3 do 5 minut.
Podczas gdy małże są na parze, wrzucić pomidor, czerwona cebula, żółty pieprz, kolendra, oliwa z oliwek, czosnek, chile, i sok z limonki razem w misce. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Gdy małże są otwarte, zgarnij je skimmerem i umieść w misce na tyle dużej, aby wygodnie je trzymać.
Dodaj mieszaninę pomidorową do płynu do gotowania na parze Małży, szybko wymieszaj i wlej wszystko na patelnię na małże.
Podawać na gorąco, ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Laguna Winery Russian River Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay]()
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.