Małże gotowane na parze z boczkiem, piwem i koprem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać małże na parze z boczkiem, piwo, i kopru włoskiego spróbować. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 238 kalorii, 15g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka wędzonego boczku applewood, piwo, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Piwne małże z boczkiem, Piwo Gotowane Na Parze Małże, oraz Małże gotowane na parze w piwie.
Instrukcje
Przyciąć twarde zewnętrzne liście z kopru włoskiego; zmielić pierzaste liście na miarę 2 łyżek stołowych.
Usunąć i wyrzucić łodygi.
Przetnij cebulkę kopru włoskiego na pół wzdłuż i odrzuć rdzeń. Pionowo pokroić żarówkę.
Boczek gotować w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu przez 3 minuty lub do chrupkości, często mieszając.
Dodaj cebulkę kopru włoskiego, ziemniaki, sól i pieprz. Gotować 10 minut lub aż koper jest lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu. Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Dodaj piwo, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w małże i fasolkę szparagową; przykryć i gotować 4 minuty lub do otwarcia Małży. Wyrzucić nieotwarte pociski. Wymieszać z sokiem. Mieszaninę Małży podzielić równomiernie między 4 miski i łyżkę bulionu równomiernie na małże.
Każdą porcję posypać 1 1/2 łyżeczki posiekanych liści kopru włoskiego.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.