Małże gotowane na parze w winie i Chorizo

Małże gotowane na parze w winie i Chorizo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj małże na parze w winie i Chorizo. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 556 kalorii, 25g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz małże, paprykę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Małże gotowane na parze w winie i Chorizo, Tajny składnik (Chorizo): Chorizo-gotowane na parze małże i małże z białą fasolą, oraz Małże gotowane na parze z olejem Chorizo.

Instrukcje

1
Ugotować cebulę, paprykę, czosnek, kminek i sól w oleju w 4-do 6-quart ciężki garnek na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, 7 do 9 minut. Wymieszać z winem i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
CzosnekCzosnek
KminekKminek
CebulaCebula
SólSól
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać małże i chorizo, a następnie gotować, pod przykryciem, aż małże się otworzą, 7 do 8 minut. (Należy wyrzucić małże, które nie są otwarte po 9 minutach.) Doprawić pieprzem i wymieszać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
PieprzPieprz
MałżeMałże

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
La Crema Russian River Chardonnay
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia8
Magazyn