Małże gotowane na parze w bulionie szafranowym
Gotowane na parze małże w bulionie szafranowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 282 kalorie, 29g białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz butelkowany czosnek, pasta pomidorowa, nici szafranowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 88%. Spróbuj Małże gotowane na parze w bulionie z wina szafranowego, Gotowane Na Parze Małże W Bulionie Szafranowym Z Białego Wina, oraz Małże W Bulionie Szafranowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 1 minutę.
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund.
Dodaj szafran; smażyć 15 sekund. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, śmietaną do ubijania i sokiem z małży; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 1 minutę, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj małże do patelni. Przykryć i gotować 5 minut lub do otwarcia Małży; wyrzucić nieotwarte muszle.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.