Małże gotowane na parze w białym winie
Gotowane na parze małże w białym winie może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka szalotki, 4 cebula, pietruszka liściasta, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć biały ocet winny, można śledzić to danie główne z Tort Z Czerwonego Aksamitu jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małże Gotowane Na Parze W Białym Winie, Małże gotowane na parze w białym winie, oraz Białe wino i oliwa z oliwek gotowane na parze małże dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć szalotkę, cebulę, wino, masło i włożyć do dużego ciężkiego garnka.
Dodać małże, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Gotować, delikatnie potrząsając garnek raz lub dwa razy, aż małżyotwarte, 3-5 minut (wyrzucić wszelkie małże, które nie otwierają).
Nad miseczką wyłożyć sitko wyłożone podwójną warstwą gaznika; odstawić. Używając łyżki szczelinowej, przenieś małże do dużego kłębka.
Wlać mieszaninę do garnka przez preparedtrainer. Doprawiamy bulion pieprzem i zalewamy małże.
Posypać natką pietruszki.
W porcji: 345 kalorii, 16 gramów tłuszczu, 14 gramów węglowodanów
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.