Małże alla Diavola
Małże alla Diavolan to bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 581 kalorii, 27g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 5,44 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wina, suszonych na słońcu pomidorów, płatków pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne czerwone wino, można śledzić to danie główne z Brownies Pinot Noir jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kurczak alla Diavola, Małże Fra Diavola, oraz Polletto Alla Diavola Przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować czosnek i pieprz czerwony płatki w oleju w głębokim 12-calowej patelni ciężkich na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, ale nie rumiane, o 2 protokół.
Dodaj pomidory z puree, pasta pomidorowa, zioła, kapary, oliwki i wino i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu i rozbijając pomidory, aż sos będzie gęsty, o 15 protokół.
Linguine gotować w garnku 6 do 8-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente, a następnie osuszyć w durszlaku.
Podczas gdy makaron gotuje, zwiększ ciepło pod sosem do umiarkowanie wysokiego i dodaj małże, a następnie gotuj pod przykryciem, aż małże po prostu otworzą się szeroko, sprawdzając często po 3 minutach i przenosząc do miski. (Należy wyrzucić małże, które pozostają nieotwarte po 6 minutach.)
Linguine podawać z małż i sosem i udekorować szczypiorkiem.
Uwaga kucharzy: tuż przed gotowaniem oczyść małże, szorując je dobrze szczotką pod zimną wodą i skrobając wszelkie Skorupiaki nożem. Jeśli broda jest nadal przymocowana, usuń ją, ciągnąc ją od czubka do zawiasu lub pociągając i odcinając nożem. Sos pomidorowy, bez małży, można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.