Małpi Chleb
Małpi chleb wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 30g tłuszczu i w sumie 544 kalorii. Ten przepis służy 12. Za $1.4 za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Mieszanka orzechów pekan, mielonego cynamonu, mieszanki budyniu toffi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 41 osób zrobiło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Przynosi ci smak domu. Świetnie sprawdza się jako deser. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 36%. Ten wynik nie jest tak wielki. Podobne przepisy to Grands Monkey Bread / Easy Monkey Bread {Idealny Na Wakacyjne Poranki!}, Karmelowy chleb Małpi (inaczej chleb Bąbelkowy), oraz Chleb małpy (aka Pull Apart Bread).
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie Połącz w razie potrzeby mieszankę budyniową, cukier, cynamon i orzechy pekan.
Wlej masło do płytkiej miski.
Pokrój herbatniki na ćwiartki. Zanurz kilka kawałków w maśle, a następnie włóż do torebki i wstrząśnij, aby pokryć.
Ułóż w natłuszczonym 10-calowym. karbowany Pan rury. Powtarzaj, aż wszystkie kawałki biszkoptu zostaną pokryte.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do zrumienienia. Ostudzić przez 30 minut przed odwróceniem na talerz do serwowania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na Małpi chleb. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które można spróbować, jest Dom Perignon (rozdarta kapsułka). Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 329 dolarów.
![Dom Perignon (rozdarta kapsuła)]()
Dom Perignon (rozdarta kapsuła)
Złoty kolor z niesamowitym błyskiem zieleni. Nos jest złożony i elegancki. Początkowy smak toasty, jak prażone orzechy laskowe-następnie sugestia brioche i miodu. Na podniebieniu atak jest niezwykły, czysty, można nawet powiedzieć, że dobrze skonstruowany. Zwarty i solidny na podniebieniu. Tłusty charakter i kwasowość wydają się doskonale zrównoważone. Długi finisz, zachowujący świeżość, a nawet subtelną jędrność, redolent suszonych owoców. Blask, czystość. Rodowód i wyróżnienie. Dominuje poczucie elegancji i równowagi.