Małe Tarty Grzybowe
Ten przepis służy 12. Jeśli 71 centów za porcję spada twój budżet, małe placki grzybowe mogą być wybitnym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 105 kalorii. Jeśli masz sól, ocet sherry, zwykłe grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Ze Szparagami I Pieczarkami, Tarta Z Pora I Pieczarkami, oraz Tarty z pieczarkami i parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spłucz shiitake i zwykłe grzyby. Przyciąć i wyrzucić łodygi shiitake; grubo posiekać oba rodzaje grzybów (trzymać osobno). Na 10-calowej patelni na średnim ogniu rozpuść 1 łyżkę masła z 1 łyżką oliwy z oliwek.
Dodaj shiitakes i mieszać często aż zbrązowieje, 4 do 5 protokół.
Wlać do miski. Rozpuścić kolejną łyżkę masła z inną łyżką oliwy z oliwek na patelni.
Dodaj zwykłe grzyby i mieszaj często na średnim ogniu, aż płyn odparuje, a grzyby są dobrze rumiane, 10 do 12 minut.
Dodaj do miski. Lekko ostudzić, następnie drobno posiekać grzyby.
W tej samej patelni, na średnim ogniu, stopić trzecią łyżkę masła.
Dodać cebulę i mieszać często, aż zacznie brązowieć, o 8 protokół.
Dodać czosnek i mieszać, aż pachną, o 1 minutę.
Wlać ocet i mieszać, aż płyn odparuje, 1 do 2 minut. Natkę pietruszki wymieszać z grzybami, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Połączyć mąkę i 1/2 łyżeczki soli w misce robota kuchennego. Wir krótko wymieszać.
Dodać 6 łyżek schłodzonego masła i wirować, aż powstanie gruba okruchy.
Wlać 1/4 szklanki zimnej wody i wirować, aż ciasto się połączy. Ściśnij trochę w dłoni; jeśli nie trzyma się razem, dodaj kolejną łyżkę lub dwie wody i pulsuj, aby wymieszać. Wkleić ciasto w kulkę, następnie lekko spłaszczyć na dysk, owinąć w plastik i schłodzić do zimna, 15 do 20 minut.
Na Dobrze posypanej mąką powierzchni, za pomocą wałka do ciasta z mąką, rozwałkuj ciasto na owalną grubość od 1/4 do 1/8 cala.
Umyj połowę z ubitym jajkiem. Łyżkę łyżki masy grzybowej włożyć do jednej ręki, ścisnąć szczelnie i rozłożyć o cal od siebie po umytej jajkiem stronie ciasta. Złóż gołą połowę na kopcach i naciśnij między nimi, aby uszczelnić. Z 2-calowy foremka do ciastek, wyciąć tarty i przenieść do blachy do pieczenia. Zebrać pozostałe ciasto, ponownie zwinąć, wypełnić i wyciąć więcej tarty.
Piec do początku do brązowego, o 15 protokół.
Tarty szczotkować z myciem jajkiem (wyrzucić wszelkie pozostałe) i kontynuować pieczenie, aż do głębokiego złotego koloru, o 5 minut dłużej.
Parowanie wina: Wybierz Pinot Noir z ziemistymi nutami gliniastymi i grzybowymi, aby odzwierciedlić grzyby w tartach.