Małe pierogi ziemniaczane z pomidorem, cebulą i sosem Guanciale
Małe pierogi ziemniaczane z pomidorem, cebulą i sosem Guanciale mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.76 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Jeśli masz pod ręką cebulę, cukier, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Malutkie Pierogi Potticker Z Brzuszka Wieprzowego, Łosoś z sosem szczawiowym i kluseczkami ziemniaczanymi, oraz Małe Tarty Pomidorowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5 - do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali, następnie podsmażyć guanciale i cebulę, mieszając, aż cebula będzie złota, o 6 protokół.
Dodać czosnek i podsmażyć, mieszając, aż złoty, o 1 minutę.
Dodaj pomidory z zarezerwowanym sokiem, wodą, cukrem i solą i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, o 30 protokół.
Przykryć ziemniaki osoloną zimną wodą o 2 cale w dużym garnku, następnie dusić, odsłonięte, aż do bardzo miękkiego, około 25 minut.
Odcedzić w durszlaku i, gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, obrać.
Do dużej miski wrzucić ciepłe ziemniaki przez ricer.
Dodaj mąkę i sól i mieszaj drewnianą łyżką, aż mieszanina zacznie się łączyć. Delikatnie uformować ciasto w kulkę i przeciąć na pół.
Zagniataj każde ciasto na połówce mąki, aż będzie gładkie, około 1 minuty (jeśli ciasto przylgnie do powierzchni, lekko odkurz dodatkową mąką).
Każdą połowę pociąć równomiernie na 10 sztuk.
Zwiń 1 sztukę w linę o długości 14 cali (grubość 1/2 cala), zachowując pozostałe kawałki przykryte ręcznikiem kuchennym.
Wytnij linę w poprzek na kawałki 1/4 cala i wrzuć kawałki lekko z mąką na powierzchni roboczej.
Naciśnij kawałek ciasta na zębach mąki widelca i popchnij mąką kciukiem w ruchu toczenia do przodu w kierunku końca zębów, pozwalając gnocchetti spadać z widelca do dobrze mąki płytkiej patelni do pieczenia. Zrób więcej gnocchetti w ten sam sposób.
Tuż przed gotowaniem delikatnie wstrząsnąć gnocchetti w 4 partiach na dużym sitku o średniej oczce, aby strącić nadmiar mąki. Gotować gnocchetti w 4 partiach w garnku 5-do 6-quart wrzącej osolonej wody, aż wypłyną, około 1 minuty.
Przełożyć łyżką szczelinową do dużej płytkiej miski jako gotowane i łyżka sosu na wierzchu.
* Sos można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać przed kontynuowaniem. * Gnocchetti można uformować (ale nie ugotować) 1 tydzień wcześniej i zamrozić w zalanej mąką patelni do pieczenia, przykryć, aż będzie twarde, około 3 godzin, a następnie włożyć do szczelnej plastikowej torebki. Nie rozmrażaj przed gotowaniem. Gotować mrożone gnocchetti około 2 minut. * Dostępne w Salumeria Biellese (212-736-7376).