Małe Cytrynowe Ciasto Bezowe
Little Lemon Meringue Pies zajmuje od początku do końca około 50 minut. Ten przepis służy 2 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 15 g tłuszczu i łącznie 285 kalorii. Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako tani deser. Udaj się do sklepu i kup masło, sól, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 21% wyniku, co nie jest aż tak imponujące. Podobne przepisy obejmują małe cytrynowe ciasta bezowe, małe cytrynowe ciasta bezowe i małe cytrynowe ciasta bezowe.
Instrukcje
W misce połącz mąkę i sól; pokroić w tłuszcz i masło, aż się rozpadną. Stopniowo dodawaj wodę, mieszaj widelcem, aż ciasto utworzy kulę. Podziel na pół.
Każdą porcję rozwałkuj na 5-calowy placek. koło.
Przenieś do dwóch 10-uncjowych. kubki z kremem. Naciśnij ciasto 1-1/8 cala w górę po bokach misek.
Ułożyć na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 425° przez 7-10 minut lub do złotego koloru.
W rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sól. Stopniowo dolewaj zimną wodę, aż masa będzie gładka. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zredukować ciepło; gotuj i mieszaj jeszcze 2 minuty.
Połowę gorącego nadzienia wmieszać do żółtka; z powrotem wszystko na patelnię. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Zdejmij z ognia; wymieszać z sokiem z cytryny i masłem.
Wlać do babeczek ciasta. W małej misce ubijaj białka jaj i krem kamienniczy na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty.
Rozprowadzić równomiernie na gorącym nadzieniu, zlepiając brzegi ze skórką.
Piec w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu, aż beza będzie złotobrązowa. Studzimy na kratce przez 1 godzinę; przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny przed podaniem.
Polecane wino: Późne Zbiory Sauvignon Blanc, Wino Lodowe, Biały Port
Sauvignon Blanc z późnego zbioru, wino lodowe i białe porto to świetny wybór na ciasto cytrynowe bezowe. Ponieważ ciasto cytrynowe bezowe jest dość kwaśne, możesz połączyć je z dowolnym z tych słodkich win. Saddleback Cellars Nils Late Harvest Sauvignon Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Saddleback Piwnice Nils Późne zbiory Sauvignon Blanc]()
Saddleback Piwnice Nils Późne zbiory Sauvignon Blanc
Deser w butelce o aromatach suszonej gruszki, pieczonego jabłka, fig, doprawiony gałką muszkatołową, goździkami, ziele angielskim i wanilią. Średnio ciężkie, jasne i doskonale zrównoważone - z odpowiednią słodyczą i żywą kwasowością.