Mayi Shang Shu (wieprzowina z nitkami Fasoli Mung)

Mayi Shang Shu (wieprzowina z nitkami Fasoli Mung)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Mayi Shang Shu (wieprzowina z nitkami Fasoli mung). Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 14g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mirin, olej canolan, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Manggo con chicharon (gulasz z fasoli mung ze skwarkami wieprzowymi), Ginisang munggo w Chicharon (zupa fasolowa Mung z wieprzowiną), oraz Togue guisado z Lechoń kawali (kiełki fasoli mung stir fry z chrupiącą pieczoną wieprzowiną) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić nici fasoli mung do dużej miski i przykryć gorącą wodą (brązowy zaleca 120 ° F do 66°) przez jeden cal. Odstawić do namoczenia na 20 minut. Za pomocą nożyc kuchennych Wytnij nici na kawałki od 4 do 6 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Odcedzić w durszlaku przez co najmniej 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Podczas gdy wątki fasoli są moczenie, w średniej wielkości misce ubij razem sos sojowy, mirin i sambal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać skrobię kukurydzianą i ubijać na gładką masę. Następnie dodaj wieprzowinę i mieszaj, aż dobrze się połączą. Odstawić miskę na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Gdy wieprzowina zakończy marynowanie, umieść dużą pracę lub 12-calową patelnię sauté na dużym ogniu. Gdy jest bardzo gorąco, dodaj olej, a kiedy zacznie migotać, dodaj mieszankę wieprzową. Gotować, mieszając dużą drewnianą łyżką, aby rozbić wieprzowinę na bardzo małe kawałki, aż lekko zbrązowieje, około dwóch minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Dodać dwie trzecie szalotki, i nadal mieszać często, aż wieprzowina jest dobrze rumiane, kolejne dwie minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
7
Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i wlać bulion. Gotować, aż bulion odparuje, jedną do dwóch minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
8
Dodaj garść odsączonych nici fasoli mung. Dobrze wymieszać, aż nitki zostaną całkowicie pokryte wieprzowiną i sosem. Powtarzaj proces, aż wszystkie wątki fasoli mung zostaną dodane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
9
Podzielić mieszaninę między cztery płyty i udekorować pozostałymi szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
10
Podawać z większą ilością sambal, jeśli potrzebujesz więcej przyprawy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn