Mayi Shang Shu (wieprzowina z nitkami Fasoli Mung)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Mayi Shang Shu (wieprzowina z nitkami Fasoli mung). Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 14g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mirin, olej canolan, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Manggo con chicharon (gulasz z fasoli mung ze skwarkami wieprzowymi), Ginisang munggo w Chicharon (zupa fasolowa Mung z wieprzowiną), oraz Togue guisado z Lechoń kawali (kiełki fasoli mung stir fry z chrupiącą pieczoną wieprzowiną) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wrzucić nici fasoli mung do dużej miski i przykryć gorącą wodą (brązowy zaleca 120 ° F do 66°) przez jeden cal. Odstawić do namoczenia na 20 minut. Za pomocą nożyc kuchennych Wytnij nici na kawałki od 4 do 6 cali.
Odcedzić w durszlaku przez co najmniej 10 minut.
Podczas gdy wątki fasoli są moczenie, w średniej wielkości misce ubij razem sos sojowy, mirin i sambal.
Dodać skrobię kukurydzianą i ubijać na gładką masę. Następnie dodaj wieprzowinę i mieszaj, aż dobrze się połączą. Odstawić miskę na 30 minut.
Gdy wieprzowina zakończy marynowanie, umieść dużą pracę lub 12-calową patelnię sauté na dużym ogniu. Gdy jest bardzo gorąco, dodaj olej, a kiedy zacznie migotać, dodaj mieszankę wieprzową. Gotować, mieszając dużą drewnianą łyżką, aby rozbić wieprzowinę na bardzo małe kawałki, aż lekko zbrązowieje, około dwóch minut.
Dodać dwie trzecie szalotki, i nadal mieszać często, aż wieprzowina jest dobrze rumiane, kolejne dwie minuty.
Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i wlać bulion. Gotować, aż bulion odparuje, jedną do dwóch minut.
Dodaj garść odsączonych nici fasoli mung. Dobrze wymieszać, aż nitki zostaną całkowicie pokryte wieprzowiną i sosem. Powtarzaj proces, aż wszystkie wątki fasoli mung zostaną dodane.
Podzielić mieszaninę między cztery płyty i udekorować pozostałymi szalotki.
Podawać z większą ilością sambal, jeśli potrzebujesz więcej przyprawy.