Mayi Shang Shu (wieprzowina z nitkami Fasoli Mung)

Mayi Shang Shu (wieprzowina z nitkami Fasoli Mung)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Mayi Shang Shu (wieprzowina z nitkami Fasoli mung). Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 14g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mirin, olej canolan, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Manggo con chicharon (gulasz z fasoli mung ze skwarkami wieprzowymi), Ginisang munggo w Chicharon (zupa fasolowa Mung z wieprzowiną), oraz Togue guisado z Lechoń kawali (kiełki fasoli mung stir fry z chrupiącą pieczoną wieprzowiną) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wrzucić nici fasoli mung do dużej miski i przykryć gorącą wodą (brązowy zaleca 120 ° F do 66°) przez jeden cal. Odstawić do namoczenia na 20 minut. Za pomocą nożyc kuchennych Wytnij nici na kawałki od 4 do 6 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Odcedzić w durszlaku przez co najmniej 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Podczas gdy wątki fasoli są moczenie, w średniej wielkości misce ubij razem sos sojowy, mirin i sambal.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać skrobię kukurydzianą i ubijać na gładką masę. Następnie dodaj wieprzowinę i mieszaj, aż dobrze się połączą. Odstawić miskę na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Gdy wieprzowina zakończy marynowanie, umieść dużą pracę lub 12-calową patelnię sauté na dużym ogniu. Gdy jest bardzo gorąco, dodaj olej, a kiedy zacznie migotać, dodaj mieszankę wieprzową. Gotować, mieszając dużą drewnianą łyżką, aby rozbić wieprzowinę na bardzo małe kawałki, aż lekko zbrązowieje, około dwóch minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać dwie trzecie szalotki, i nadal mieszać często, aż wieprzowina jest dobrze rumiane, kolejne dwie minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
7
Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i wlać bulion. Gotować, aż bulion odparuje, jedną do dwóch minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
8
Dodaj garść odsączonych nici fasoli mung. Dobrze wymieszać, aż nitki zostaną całkowicie pokryte wieprzowiną i sosem. Powtarzaj proces, aż wszystkie wątki fasoli mung zostaną dodane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
9
Podzielić mieszaninę między cztery płyty i udekorować pozostałymi szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
10
Podawać z większą ilością sambal, jeśli potrzebujesz więcej przyprawy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn