Maurowie i chrześcijanie (Moros y Cristianos)
Maurowie i chrześcijanie (Moros y Cristianos) to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 8. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Mieszanka boczku, liścia laurowego, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Quick & Easy Moros y Cristianos, oraz Kubańska czarna fasola i ryż (Moros y Cristianos) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść w średnim ciężkim dnie garnku z 2 1/2 wody Quarts, cebula, papryka, ajíes lub cubanelle pieprz, i szynka hock, Jeśli za pomocą, i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Obniżyć ciepło do średniego i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż ziarna będą miękkie, ale nadal zachowują swój kształt, o 2 godziny.
Odcedzić, rezerwując 4 szklanki płynu do gotowania. Wyrzucić warzywa i szynkę; powinieneś mieć 2 szklanki gotowanej fasoli.
Umieścić ryż w średniej misce, przykryć zimną wodą z kranu i zawirować ryż, a następnie odcedzić, trzymając ryż w miejscu jedną ręką. Powtórz proces tyle razy, ile to konieczne, aż woda będzie czysta.
Dobrze spuścić na sitku lub sitku.
Rozgrzać olej w garnku o dużym dnie na średnim ogniu.
Dodać pokrojony w kostkę boczek i podsmażyć na złoty kolor, o 3 protokół.
Dodaj cebulę, zielony pieprz, kminek, oregano, i liść laurowy i smażyć, aż cebula jest miękka, o 5 protokół.
Dodać ryż i dokładnie wymieszać.
Dodać fasolę i zarezerwowany płyn do gotowania fasoli, następnie dodać ocet, sherry i sól.
Dobrze wymieszać i smak przypraw; dodać szczyptę więcej sherry, ocet, i / lub przyprawy w razie potrzeby. Płyn do gotowania powinien być aromatyczny. Gotuj, odsłonięte, aż większość płynu zostanie wchłonięta i na powierzchni ryżu uformują się małe kratery. Ryż lekko puch widelcem kuchennym, zmniejszyć ogień do najniższego możliwego ustawienia i gotować, szczelnie przykryte, przez 20 minut.
Wyjąć z ognia i odstawić, odkryte, na co najmniej 10 minut przed podaniem.
Uwaga kucharza: do tego przepisu fasola nie musi być moczona. Standardową procedurą jest użycie takiej samej ilości gotowanej fasoli jak surowy ryż, ale stosunek ten można dostosować do smaku. Jeśli jednak fasola jest lekko rozgotowana, zmniejsz ilość, aby uniknąć przekręcania ryżu. Kubańczycy zawsze używali przerobionego ryżu wuja Bena ze względu na niską zawartość skrobi.Praca z wyprzedzeniem: fasola może być gotowana do 2 dni wcześniej.
Odcedzić je, rezerwując płyn do gotowania i przechowywać w lodówce fasoli i płynu oddzielnie. Dla szybkiej naprawy, ten przepis może być przygotowany z 2 filiżanki fasoli w puszkach (jeden 15-uncja puszka).
Odcedzić w durszlaku ustawionym nad miską i użyć bulionu z fasoli jako części płynu wymaganego w przepisie.Zalecane garnki: 4-do 5 - quart 10-do 12-calowy ciężki dnie garnek, co najmniej 3 1/2 cala głębokości, lub 4-do 5 - quart 10-do 12-calowy cast-aluminium caldero.
Przedruk za zgodą Gran cocina Latina: Jedzenie Ameryki Łacińskiej przez Maricel Presilla, © 2012 Norton