Masło z dyni piżmowej

Masło z dyni piżmowej
Przygotowanie masła z dyni piżmowej zajmuje około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 48 osób i kosztuje 8 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 0 g tłuszczu i łącznie 56 kalorii . Jeśli masz pod ręką zmieloną gałkę muszkatołową, zmielony cynamon, zmielone goździki i kilka innych składników, możesz je przygotować. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Dobrze sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, laktoovo-wegetariańską i wegańską . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 42% , co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Bezglutenowe batony z pistacjami i dynią piżmową , Pieczona dynia piżmowa i pasternak oraz Zupa z dyni piżmowej i jabłka .

Instrukcje

1
Umieść wszystkie składniki w garnku typu Dutch oven. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 1 do 1-1/2 godziny lub do momentu, aż mieszanka osiągnie gęstą konsystencję nadającą się do smarowania. Ostudź do temperatury pokojowej. Przykryj i przechowuj w lodówce do 3 tygodni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia4
Magazyn