Masło Paneer Masala
Przepis Paneer masło Masala może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 30 minut. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $2.3 za porcję. Ta przystawka ma 549 kalorii, 11g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. Jeśli masz masło, pastę imbirową, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 16 fanów. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co nie jest takie wspaniałe. Spróbuj paneer butter masala-jak zrobić Paneer butter masala z sosem, Masło Paneer Masala / Easy Paneer s / bez cebuli bez czosnku, oraz Paneer Makhani (Paneer Masala Masala) (Styl Restauracji) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu; smażyć paneer w 2 partiach, aż złoty, o 5 protokół.
Przenieś smażone paneer do papierowej płyty wyłożonej ręcznikiem, aby osuszyć, zachowując olej roślinny na patelni.
Roztopić masło w tej samej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę do złotego koloru, o 10 protokół.
Dodać pastę imbirową i pastę czosnkową. Nadal gotować, aż pachnące, o 1 minutę więcej. Wymieszać nerkowce, mielone czerwone chiles, kminek, kolendra, i garam masala do mieszanki cebuli. Gotować i mieszać przez 1 minutę.
Wymieszać sos pomidorowy, pół na pół, mleko, cukier, i sól do mieszanki przypraw; gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodać smażone paneer i gotować na wolnym ogniu, o 5 protokół więcej.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino]()
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!