Masło Orzechowe Śniadanie Chleb Pudding
Masło orzechowe śniadanie chleb Pudding wymaga około 50 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 70 centów za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 514 kalorii, 17g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. 4 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką rodzynki, mielony cynamon, jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako niedrogi deser. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 52%, to danie jest solidne. Masło Orzechowe Śniadanie Chleb Pudding, Budyń śniadaniowy chia z czekoladą i masłem orzechowym, oraz Apple ' N Peanut Butter Bread Pudding są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj blachę do pieczenia 8 x 8 cali sprayem do gotowania bez kija.
Rozbij jajka do dużej miski.
Ubijaj, aż dobrze się połączą.
Dodaj mleko, cukier, wanilię i mielony cynamon.
Ubijaj, aż dobrze się połączą.
Ubijaj, aż dobrze się połączą.
Pokrój lub rozerwij chleb na około 1-calowe kwadraty i dodaj do miski.
Dodaj rodzynki i delikatnie wymieszaj, aby dobrze wymieszać.
Wlej mieszankę chleba do przygotowanej formy do pieczenia.
Piec około 25 minut, aż masa się zastygnie, a wierzch będzie złotobrązowy.
Wyjmij z piekarnika i umieść na ruszcie do pieczenia, aby ostygł.
Podawać na ciepło, łyżką do misek i polać jogurtem owocowym.
Polecane wino: Madera, Pedro Ximenez
Pudding chlebowy naprawdę dobrze komponuje się z Maderanem i Pedro Ximénezem. Słodki, orzechowy smak Pedro Ximéneza z nutami fig i karmelu tak dobrze komponuje się z budyniem chlebowym. Madeiran to kolejna opcja-możesz nawet znaleźć przepisy na madeiran w budyniu chlebowym! Jednym z win, które możesz spróbować, jest Ashbrook Estate Verdelho. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Ashbrook Estate Verdelho]()
Ashbrook Estate Verdelho
Żywy, niezabudowany styl Verdelho z odciągami owocowych aromatów na nosie, łączącymi się ze smakami owoców tropikalnych i nutami przypraw na podniebieniu. Wino pozostaje skoncentrowane i kończy się chrupiące i wytrawne, a jednocześnie ma mocną i orzeźwiającą długość, która sprawia, że to wino jest idealnym dodatkiem do pikantnych, pełnych potraw smakowych. Słynie z naturalnej kwasowości, ta odmiana pięknie się starzeje. Piwnica od ponad pięciu lat nagradza złożonymi przyprawami i wiciokrzewem oraz rozwijającymi się orzechowymi i prażonymi postaciami.