Masło orzechowe parfait z kompot wiśniowy

Masło orzechowe parfait z kompot wiśniowy
Ten przepis służy 6. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 551 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i zbierz wiśnie, jajka, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 16 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Sernik Z Masłem Orzechowym Parfait, Peanut-butter Chocolate Parfait, oraz Peanut Butter Crunch Voo Parfait dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Linia A 1,2-litrowa puszka do chleba z folią spożywczą.
2
Masło orzechowe, Likier i podwójną śmietanę ubić na gładką masę paste.To zrób sabayon, włóż 150 g tego cukru, całe jajka i żółtka w misce ustawionej na patelni z gotującą się wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I NiebieskimBarwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I Niebieskim
Podwójny KremPodwójny Krem
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Ubijać elektryczną ręczną trzepaczką przez 5-7 minut lub do momentu, gdy mieszanina będzie lekka i przyjemna, następnie wyjąć z ciepła i kontynuować ubijanie przez 5 minut, aż do schłodzenia. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
4
Pozostały cukier włożyć do małego pojemnika z 3 łyżkami wody, podgrzać delikatnie, aby rozpuścić, następnie gotować przez 2 min, aż temperatura osiągnie 115C na termometrze cukrowym. W międzyczasie, w dużym czystym oczku, ubić białka do sztywnych szczytów, strumień w syropie cukrowym i continueto ubijać, aż mieszanina białka jaja jest juststiff i błyszczące. (Ważne jest, aby syrop cukrowy dostał się do białka w odpowiedniej temperaturze, więc możesz potrzebować do tego dodatkowej pary rąk.) Złożyć mieszaninę białka jaj na mieszaninę masła orzechowego, a następnie złożyć wbij śmietanę, a na koniec sabayon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Wlać do puszki i zamrozić na 6 godzin lub do 2 tygodni.
6
Wlać dowolny parfait do poszczególnych form ramekinsor dariole i przechowywać w freezer.To zrobić kompot wiśniowy, włożyć na dużą patelnię, dodać 100 ml wody, gotować przez 10 minut, aby zmiękł, następnie dodać cukier, Armagnac lub brandy i sok. Gotować przez kolejne 8-10 minsuntil syropy, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Może być do 2 dni do przodu.Weź parfait z zamrażarki 10 minut przed chcesz służyć, usunąć folię spożywczą i pokroić w plasterki.Ostrożnie umieścić 1 plasterek parfait na każdym z 6 talerzy deserowych i podawać z kompot.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArmagnacArmagnac
KompotKompot
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn