Masło Orzechowe-Lody Czekoladowe
Masło orzechowe-Lody czekoladowe wymagają ok. 22 minuty od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 9 i kosztuje 37 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz kakao, kremowe masło orzechowe, żółtka jaj i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Podwójne Lody Z Masłem Orzechowym, oraz Śmierć Lodami Czekoladowymi.
Instrukcje
W średnim rondlu połącz cukier i kakao; dodaj 1 szklankę mleka, mieszając trzepaczką. Gotować na średnim ogniu 4 protokół lub do gorąca. Stopniowo dodawać około jednej czwartej gorącej mieszaniny mleka do jaj, stale mieszając trzepaczką.
Dodaj do pozostałej gorącej mieszaniny mleka, stale mieszając.
Dodaj pozostałe 1 1/2 szklanki mleka, pół i pół, i masło orzechowe, mieszając z trzepaczką, aż będzie gładka. Gotować 12 minut na średnim ogniu lub aż mieszanina osiągnie 160, stale mieszając trzepaczką.
Przenieść mieszaninę do miski. Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając.
Wlać mieszaninę do zamrażarki w 4-litrowej zamrażarce do lodów i zamrozić zgodnie z instrukcjami producenta. Łyżka lodów do pojemnika bezpiecznego dla zamrażarki. Przykryć i zamrozić 2 godziny lub do twardości.