Masło Orzechowe Lody Bananowe
Masło orzechowe lody Bananan może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1311 kalorii, 26g białka, oraz 102g tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest idealny do Lato. Jeśli masz beztłuszczowe mleko w proszku, masło, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Podwójne Lody Z Masłem Orzechowym, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Zdrowsze Lody (Pełnoziarniste Ciasteczka Z Masłem Orzechowym + Lody Bananan Z Masłem Orzechowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać banany, a banany posypać cukrem. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, przez 3 do 5 minut, lub aż banany będą miękkie.
Połącz banany, mleko i masło orzechowe w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze lub w blenderze i przecier, aż będzie gładka.
Przenieść mieszaninę do rondla i wymieszać w 3/4 szklanki śmietany. Gotuj na średnim ogniu, często mieszając, aż mieszanina zacznie parować; obserwuj ją uważnie i upewnij się, że nie dojdzie do wrzenia.
Podczas gdy mieszanina nagrzewa się, połączyć pozostałą śmietanę, mleko w proszku, skrobia kukurydziana, sól, i wanilia w małej misce, i mieszać, aż gładka i oba proszki rozpuściły.
Dodać mieszaninę skrobi kukurydzianej do patelni i doprowadzić do wrzenia na małym ogniu, stale mieszając.
Ubić mieszaninę na gładką masę i gotować na wolnym ogniu na bardzo małym ogniu, stale mieszając przez 2 minuty lub aż zgęstnieje. Jeśli mieszanina jest grudkowata, przecedzić przez sito.
Przenieść gorącą ciecz do pojemnika do przechowywania i nacisnąć arkusz folii bezpośrednio na powierzchnię mieszaniny, aby zapobiec tworzeniu się skóry. Przechowywać w lodówce odkrytą mieszaninę aż do całkowitego schłodzenia (poniżej 40 ° F).
Zamrozić mieszaninę w maszynie do lodów zgodnie z instrukcjami producenta.
Podawać natychmiast do miękkich lodów lub przenieść mieszaninę do hermetycznego pojemnika i zamrozić do twardego. Pozostawić lody w temperaturze pokojowej przez 15 minut przed podaniem, jeśli są zamrożone.
Przedruk za zgodą Scoop: 125 specjalistycznych lodów z najlepszych kremów w kraju Autor: Ellen Brown, © 2011 Running Press