Masło Jabłkowe
Masło jabłkowe jest bezglutenowe i wegańskie przyprawa. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 451 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, ocet jabłkowy, jabłka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Karmelowo-jabłkowy Dip sernikowy na # SundaySupper Autumn Apple Party dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: powolna kuchenka
Jabłka dokładnie umyć. Jeśli wydają się woskowe, szoruj pędzlem do produkcji. Zalecane są organiczne jabłka, ponieważ będziesz je gotować ze skórkami. Ćwierć jabłka i dodaj je do powolnej kuchenki.
Dodaj ocet jabłkowy i cydr lub sok. Gotować pod przykryciem, aż jabłka będą miękkie.
Jabłka rozgnieść masherem ziemniaczanym, aż dokładnie rozetrzeć. Przeprowadź miąższ przez młyn spożywczy, aby złapać skórki i nasiona, przechodząc puree. Jeśli nie masz młyna spożywczego, naciśnij miazgę przez sito.
Dodaj ciemnobrązowy cukier, syrop klonowy, zmielony cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i sól. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu, aż masło jabłkowe ciemnieje i gromadzi się na łyżce. Dostosuj słodycz i przyprawy do smaku. Przechowywać w lodówce do kąpieli wodnej przez 15 minut i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu do roku.