Masło Jabłkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj masła jabłkowego. Jedna porcja zawiera 137 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis służy 30 i kosztuje 29 centów za porcję. 5498 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z prostych przepisów wymaga zmielonych goździków, ziela angielskiego, wody i cukru. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Masło jabłkowe tosty francuskie Roll up z masłem jabłkowym sos do maczania serem kremowym # AppleButterSpin, Apple butter Bread with Maple and apple Butter Dip / Giveaway # applebutterspin, oraz Karmelowo-jabłkowy Dip sernikowy na # SundaySupper Autumn Apple Party.
Instrukcje
Jabłka pokroić na ćwiartki, bez obierania i rdzewienia. (Duża część pektyny znajduje się w rdzeniach i smaku w peelingach).
Wytnij uszkodzone części.
Włożyć ćwiartowane jabłka do dużego garnka, dodać ocet i wodę, przykryć, doprowadzić do wrzenia,zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, gotować, aż jabłka będą miękkie, około 20 minut.
Jabłka przecier i dodać cukier i przyprawy
3 przecedzić jabłka przez młyn spożywczy lub chinois: mieszankę jabłek kadzi (gotowane jabłka i płyn) na sito chinois (lub młyn spożywczy) i za pomocą tłuczku wymusić miąższ z chinois do dużej miski poniżej.
Dodaj cukier, przyprawy, skórkę z cytryny i sok: odmierz otrzymany puree.
Dodaj 1/2 szklanki cukru do każdej filiżanki miąższu jabłkowego. Wymieszać do rozpuszczenia cukru.
Dodać szczyptę soli i cynamon, zmielone goździki, ziele angielskie, skórkę z cytryny i sok. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
5 gotuj mieszaninę jabłek, często mieszając: gotuj mieszankę cukru jabłkowego odkrytą w dużym, szerokim, grubym dnie garnka na średnim ogniu, często mieszając, aby zapobiec przypaleniu. Zeskrobać dno garnka podczas mieszania, aby upewnić się, że skorupa nie tworzy się na dnie.
Gotować, aż będzie gęsta i gładka (około 1 do 2 godzin). Odrobina łyżki na schłodzonym (w zamrażarce) talerzu będzie gruba, nie cieknąca.
Można również gotować purée na małym ogniu, mieszając tylko od czasu do czasu, ale zajmie to znacznie dłużej, ponieważ mieszanie zachęca do parowania. (Zauważ, że im szersza patelnia, tym lepiej, ponieważ jest więcej powierzchni do parowania.)
Jako alternatywę do gotowania na płycie kuchennej można gotować przecier odsłonięty w kuchence mikrofalowej, na średnim ogniu, aby gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut. Jeśli to zrobisz, monitoruj gotowanie co 5 lub 10 minut. Mikrofale różnią się mocą.
6 sterylizuj słoiki do konserw: istnieje kilka sposobów sterylizacji słoików do konserw.
Można je uruchomić przez krótki cykl na zmywarce.
Możesz umieścić je w dużym garnku (12 quart) wody na górze stojaka na parze (aby nie dotykały dna patelni) i doprowadzić wodę do wrzenia przez 10 minut.
Lub możesz wypłukać słoiki, wysuszyć je i umieścić je, bez pokrywek, w piekarniku 93° na 10 minut.
Masło jabłkowe wlać do gorących, wysterylizowanych słoików i zamknąć. Jeśli planujesz przechowywać masło jabłkowe w lodówce, upewnij się, że postępujesz zgodnie z odpowiednimi procedurami konserw.
Przed nałożeniem pokrywek wysterylizuj pokrywki, umieszczając je w misce i zalewając wrzącą wodą. Przed nałożeniem pokrywek przetrzyj obręcze słoików do czysta.
Używam gorącej kąpieli wodnej przez 10 minut, aby zapewnić dobre uszczelnienie.
Gdy słoiki są chłodne, powinieneś usłyszeć "trzaskające" pokrywki, gdy zamykają słoiki.