Masło bananowe z przyprawą Pumpkin Pie
Masło bananowe z przyprawą Pumpkin Pie to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 60. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 687 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Mieszanka bananów, regularne sproszkowane pektyny owocowe, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pumpkin Spice Chleb Bananowy, Muffinki Bananowo-Dyniowe, oraz Naleśniki Z Dyni Z Masłem Dyniowym.
Instrukcje
Jeśli zamierzasz zachować masło, przygotuj słoiki i pokrywki: umieść sześć pół-kufli słoików na stojaku w dużym garnku.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć słoiki i zagotuj na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut, a następnie wyłączyć ogień i pozostawić słoiki do odpoczynku w gorącej wodzie. W międzyczasie umieść paski i pokrywki w małym rondlu i przykryj wodą.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż woda się ugotuje, a następnie zdejmij patelnię z ognia i pozwól opaskom i pokrywkom odpocząć w gorącej wodzie, aż będą gotowe do użycia.
Banany dokładnie rozgnieść masherem ziemniaczanym lub w robocie kuchennym lub blenderze. Odmierz dokładnie cztery filiżanki puree owocowego i przenieś do średniego rondla o grubym dnie.
Dodaj sok z cytryny, pektyny i masło i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając.
Wymieszaj cukier i przyprawę do ciasta z dyni na raz. Powrót mieszaninę do wrzenia i gotować twardo przez jedną minutę.
Wyjmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia na kilka minut. Zimną metalową łyżką odtłuścić pianę z powierzchni masła.
Kadzi gorące masło do gorących sterylizowanych słoików, pozostawiając 1/4-calowy headspace. Wytrzyj obręcze słoików, przykryj pokrywkami i przykręć opaski, aż będą ledwo ciasne.
Słoiki umieścić na stojaku w garnku i całkowicie przykryć wodą. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować przez 10 minut. Wyłączyć ogień, odkryć garnek i pozostawić słoiki na odpoczynek w wodzie przez pięć minut.
Wyjmij słoiki z garnka i pozostaw je w spokoju na blacie przez sześć godzin lub przez noc.