Maszyna Do Chleba Suszona Wiśnia Brioche
Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 138 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką cukier, wodę, wiśnie i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 51 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Chleb Maszyna Brioche Bułki, Chleb żytni z suszoną żurawiną i tostami Pekan (Maszyna do chleba), oraz Maszyna Do Chleba Suszone Pomidory Rolls.
Instrukcje
Dokładnie mierzyć, umieszczając wszystkie składniki z wyjątkiem wiśni i ubitego jajka na patelni w kolejności zalecanej przez producenta.
Wybierz ciasto / cykl ręczny. Nie należy stosować cyklu opóźnienia.
Dodaj wiśnie na sygnał dźwiękowy lub 5 do 10 minut przed zakończeniem ostatniego cyklu ugniatania.
Wyjąć ciasto z patelni, używając lekko mąki rąk. Przykryć i pozostaw 10 minut na lekko posypanej mąką powierzchni.
Smar 12 dużych kubków muffin, 3x1 1/2 cala. Ciasto podzielić na 16 równych kawałków. Uformuj każdy kawałek w kulkę, używając mącznych rąk.
Pokrój 4 kulki na 3 kawałki każda; zwiń w małe kulki.
Umieść 12 dużych kulek w kubeczkach na muffinki. Wykonaj wcięcia w środku każdej dużej piłki kciukiem.
Umieść 1 małą kulkę w każdym wcięciu. Przykryć i przechowywać w lodówce 2 godziny.
Odstawić pokryte w ciepłym miejscu 40 do 45 minut lub aż prawie dwukrotnie.
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Piec 22 do 26 minut lub do złotego koloru. Natychmiast wyjąć z patelni.
Podawać ciepłe lub chłodne na stojaku z drutu.