Master Hot Sauce
Master Hot Sauce to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 25 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako sos. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz chiles, sól koszerną, ocet destylowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 36%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Najlepszy Gorący Sos Krówkowy, Gorący Sos Krówkowy, oraz Czosnkowo-Achiotowy sfermentowany sos na gorąco.
Instrukcje
Pulse chiles i sól koszerna w robocie kuchennym, aż gruboziarniste formy purée.
Przenieść do szklanego słoika 1-quart, luźno przykręcić pokrywkę i odstawić w temperaturze pokojowej na 12 godzin, aby lekko fermentować.
Wymieszać z octem i luźno przykręcić pokrywkę.
Pozostawić mieszaninę chile w temperaturze pokojowej przez co najmniej 1 dzień i do 7 dni. (Smakuj go codziennie; im dłużej siedzi, tym głębszy staje się smak.)
Przecieru mieszaninę w robocie kuchennym lub blenderze do gładkiej, o 1 minutę.
Umieść sito o drobnych oczkach wewnątrz lejka. Przecedzić mieszaninę przez sito do czystej szklanej butelki. (Gorący sos stanie się cieńszy i może się oddzielić po odcedzeniu; energicznie wstrząsać przed każdym użyciem.) DO AHEAD: może być wykonane do 4 miesięcy do przodu. Przechowywać w lodówce.