Przepis Massaman Curry z bakłażanem i brokułami może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w około 30 minut. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 3,37 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 498 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 124 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz garść liści bazylii, brokułów, mleka kokosowego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Wegetariański Masaman Curry, Tofu Massaman Curry, oraz Wołowina massaman curry.
Instrukcje
1
Użyj łyżki, aby usunąć 1/2 szklanki śmietany, która wzrosła do górnej części puszki z mlekiem kokosowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
2
Podgrzać krem w woku na średnim ogniu, aż do bulgotania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodać Massaman Curry pasty, stale mieszać, i gotować, aż tłuszcz zaczyna się oddzielać, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Curry
4
Dodaj posiekany bakłażan i ziemniaki i dobrze wymieszać, aby płaszcz w pastie. Gotować, aż bakłażan zacznie mięknąć, dwie do trzech minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
5
Dodać cukier, sos rybny, i pozostałe mleko kokosowe, i dodać tyle wody, aby ledwo pokrycie warzyw, o 1 szklanka. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie, dziesięć do piętnastu minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, wino. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.