Massaman - Curry Indyk Osso Buco

Massaman - Curry Indyk Osso Buco
Massaman - Curry Indyk Osso Buco może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 4,15 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 748 kalorii, 82g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz mleko kokosowe, podudzia z indyka-dno 2 cm, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyk Osso Buco, Osso buco z indyka z natką pietruszki i rozmarynem Gremolata, oraz Osso Buco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku połączyć pierś indyka z 3/4 szklanki orzeszków ziemnych, kolendry, trawy cytrynowej, imbiru, skórki limonki, szalotki, czosnku i wody i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego w najgrubszą część piersi indyka rejestruje 160, około 1 godziny. Ostrożnie przełożyć pierś indyka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Eliksir GEliksir G
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Odcedzić bulion do żaroodpornej miski, mocno naciskając na ciała stałe. Zrzuć tłuszcz. Powrót bulionu do garnka i gotować, aż zmniejszy się do 8 filiżanek, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
W bardzo dużej, głębokiej patelni, podgrzać 1/4 szklanki oleju, aż migotanie. Doprawić osso buco indyka solą i pieprzem i dodać do patelni. Gotować na dużym ogniu, obracając raz lub dwa razy, aż rumiane na całym, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Osso BucoOsso Buco
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Przełożyć osso buco z indyka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso BucoOsso Buco
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Dodaj pastę curry na patelni i gotować, mieszając, przez 30 sekund. Wymieszać z mlekiem kokosowym i gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki przyklejone do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta CurryPasta Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać bulion z indyka, sos rybny, brązowy cukier, anyż i laskę cynamonu i doprowadzić do wrzenia. Powrót osso buco indyka na patelnię. Przykryć szczelnie i dusić na małym ogniu do miękkości, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Bulion Z IndykaBulion Z Indyka
RamięRamię
Sos RybnySos Rybny
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Osso BucoOsso Buco
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Osso buco przełożyć na talerz; przykryć i ogrzać. Odrzuć anyż Gwiaździsty i laskę cynamonu. Gotować sos, aż zgęstnieje i zmniejsza się do 6 filiżanek, 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Odtłuścić część tłuszczu z powierzchni i przywrócić osso buco indyka do sosu. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Osso BucoOsso Buco
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
8
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Pierś z indyka natrzeć olejem i doprawić solą i pieprzem. Piecz indyka przez 20 minut, aż skóra będzie lekko rumiana i indyk zostanie podgrzany. Pierś z indyka kroimy cienko i przekładamy do miseczek razem z osso buco. Polać sosem na wierzchu, udekorować orzeszkami ziemnymi i kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Osso BucoOsso Buco
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia33
Magazyn