Massaman - Curry Indyk Osso Buco może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 4,15 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 748 kalorii, 82g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz mleko kokosowe, podudzia z indyka-dno 2 cm, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyk Osso Buco, Osso buco z indyka z natką pietruszki i rozmarynem Gremolata, oraz Osso Buco dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym garnku połączyć pierś indyka z 3/4 szklanki orzeszków ziemnych, kolendry, trawy cytrynowej, imbiru, skórki limonki, szalotki, czosnku i wody i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego w najgrubszą część piersi indyka rejestruje 160, około 1 godziny. Ostrożnie przełożyć pierś indyka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Eliksir G
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Odcedzić bulion do żaroodpornej miski, mocno naciskając na ciała stałe. Zrzuć tłuszcz. Powrót bulionu do garnka i gotować, aż zmniejszy się do 8 filiżanek, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
W bardzo dużej, głębokiej patelni, podgrzać 1/4 szklanki oleju, aż migotanie. Doprawić osso buco indyka solą i pieprzem i dodać do patelni. Gotować na dużym ogniu, obracając raz lub dwa razy, aż rumiane na całym, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Osso Buco
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Przełożyć osso buco z indyka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso Buco
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Dodaj pastę curry na patelni i gotować, mieszając, przez 30 sekund. Wymieszać z mlekiem kokosowym i gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki przyklejone do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać bulion z indyka, sos rybny, brązowy cukier, anyż i laskę cynamonu i doprowadzić do wrzenia. Powrót osso buco indyka na patelnię. Przykryć szczelnie i dusić na małym ogniu do miękkości, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Bulion Z Indyka
Pakiet Milk Duds
Sos Rybny
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
Osso Buco
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Osso buco przełożyć na talerz; przykryć i ogrzać. Odrzuć anyż Gwiaździsty i laskę cynamonu. Gotować sos, aż zgęstnieje i zmniejsza się do 6 filiżanek, 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Odtłuścić część tłuszczu z powierzchni i przywrócić osso buco indyka do sosu. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Scotch Bonnet Chile, Posiekane
Osso Buco
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
8
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Pierś z indyka natrzeć olejem i doprawić solą i pieprzem. Piecz indyka przez 20 minut, aż skóra będzie lekko rumiana i indyk zostanie podgrzany. Pierś z indyka kroimy cienko i przekładamy do miseczek razem z osso buco. Polać sosem na wierzchu, udekorować orzeszkami ziemnymi i kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Osso Buco
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala