Massaman - Curry Indyk Osso Buco

Massaman - Curry Indyk Osso Buco
Massaman - Curry Indyk Osso Buco może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 4,15 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 748 kalorii, 82g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jeśli masz mleko kokosowe, podudzia z indyka-dno 2 cm, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Indyk Osso Buco, Osso buco z indyka z natką pietruszki i rozmarynem Gremolata, oraz Osso Buco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku połączyć pierś indyka z 3/4 szklanki orzeszków ziemnych, kolendry, trawy cytrynowej, imbiru, skórki limonki, szalotki, czosnku i wody i doprowadzić do wrzenia. Dusić na małym ogniu, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego w najgrubszą część piersi indyka rejestruje 160, około 1 godziny. Ostrożnie przełożyć pierś indyka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Eliksir GEliksir G
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Odcedzić bulion do żaroodpornej miski, mocno naciskając na ciała stałe. Zrzuć tłuszcz. Powrót bulionu do garnka i gotować, aż zmniejszy się do 8 filiżanek, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
W bardzo dużej, głębokiej patelni, podgrzać 1/4 szklanki oleju, aż migotanie. Doprawić osso buco indyka solą i pieprzem i dodać do patelni. Gotować na dużym ogniu, obracając raz lub dwa razy, aż rumiane na całym, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Osso BucoOsso Buco
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Przełożyć osso buco z indyka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Osso BucoOsso Buco
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
5
Dodaj pastę curry na patelni i gotować, mieszając, przez 30 sekund. Wymieszać z mlekiem kokosowym i gotować, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki przyklejone do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta CurryPasta Curry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać bulion z indyka, sos rybny, brązowy cukier, anyż i laskę cynamonu i doprowadzić do wrzenia. Powrót osso buco indyka na patelnię. Przykryć szczelnie i dusić na małym ogniu do miękkości, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Bulion Z IndykaBulion Z Indyka
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Sos RybnySos Rybny
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Osso BucoOsso Buco
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Osso buco przełożyć na talerz; przykryć i ogrzać. Odrzuć anyż Gwiaździsty i laskę cynamonu. Gotować sos, aż zgęstnieje i zmniejsza się do 6 filiżanek, 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Odtłuścić część tłuszczu z powierzchni i przywrócić osso buco indyka do sosu. Przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Osso BucoOsso Buco
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
8
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Pierś z indyka natrzeć olejem i doprawić solą i pieprzem. Piecz indyka przez 20 minut, aż skóra będzie lekko rumiana i indyk zostanie podgrzany. Pierś z indyka kroimy cienko i przekładamy do miseczek razem z osso buco. Polać sosem na wierzchu, udekorować orzeszkami ziemnymi i kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Osso BucoOsso Buco
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cienki-Cienki-
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia33
Magazyn