Mashers
Mashers może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 7G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz maślankę, ziemniaki, ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Mashers, Rozmaryn-Parmezan Mashers, oraz Zielone Mashery Chile.
Instrukcje
Uwaga: Wielkie puree ziemniaczane nienawidzą przepisów. Chociaż powyższe kwoty sprawią, że będzie dobrze zacieru, jesteś lepiej z tych prostych formuł. Spróbuj trafić w stosunek 2 do 1 russets do czerwonych (wagowo) i mieć co najmniej 1/4 szklanki mleka na Funt ziemniaków. Możesz nie używać wszystkiego, ale dobrze wiedzieć, że tam jest. Jeśli chodzi o czosnek, użyj swojego najlepszego osądu.
Połączyć ziemniaki w dużym garnku i po prostu przykryć gorącą wodą z kranu.
Umieścić na dużym ogniu i doprawić wodą z 1 do 2 łyżeczek soli, (powinien smakować jak woda morska). Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia.
W międzyczasie połączyć nabiał i czosnek w małym rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Trzymaj tę mieszaninę ledwo gotować, aż ziemniaki są gotowe.
Jak tylko woda dojdzie do wrzenia, zdejmij pokrywkę i zmniejsz ogień do gotowania na wolnym ogniu. Gotować przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż kawałek ziemniaka można łatwo zmiażdżyć za pomocą szczypiec.
Odcedzić, następnie wrzucić ziemniaki na patelnię, podgrzać garnek i potrząsać przez 30 sekund, aby woda powierzchniowa mogła odparować.
Zdejmij garnek i ustaw na ręczniku lub gorących podkładkach.
Wlać około połowę mieszanki czosnku do ziemniaków i zacieru staromodnym masherem ziemniaczanym. Zacznij od razu smakować i sprawdzać konsystencję. Jeśli puree wydają się suche lub mdłe, dodać więcej mieszanki czosnku. Unikaj zacierania lub skończysz z gluey zamiast puszyste
Podawać prosto lub udekorować jedną z następujących: pietruszka, posiekane szalotki, pokruszony boczek, suszone pomidory, (jeśli masz te suche, upewnij się, że ponownie nawodnić je.) tarty chrzan, sos chrzanowy, pesto, więcej boczku,
Smażone grzyby...użyj wyobraźni.