Mascarpone i krem z ciemnej czekolady w miseczkach z białej czekolady

Mascarpone i krem z ciemnej czekolady w kubkach z białej czekolady może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 489 kalorii, 5G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 85 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka ekstraktu z wanilii, śmietana do bicia, półsłodka czekolada i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasteczka Czarno-Białe: Serek Kremowy Czekolada Chip & Ciemna Czekolada Ciemnobrązowy Cukier, Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso, oraz Biała i ciemna czekolada kremowo-serowa Batoniki czekoladowe.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Linia 8 kubków na muffinki z wkładkami papierowymi. Białą czekoladę rozpuścić w podwójnym kotle nad gotującą się wodą, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji. Łyżka 1 łyżka stopionej czekolady do każdej wkładki papieru. Używając pędzla do ciasta, równomiernie rozprowadzić czekoladę na dnie i po bokach wkładek. Zamrozić, aż czekolada będzie jędrna, około 30 minut. W misce wytopić białą czekoladę. Łyżka 1 łyżka do każdego kubka i pędzla na dole iw górę boków, tworząc drugą warstwę. Zamrozić, aż do całkowitego ustawienia, około 1 godziny.
Słodko-gorzką czekoladę rozpuścić w czystym podwójnym kotle nad gotującą się wodą, mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji. W tym momencie odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Używając miksera elektrycznego, ubij śmietanę i cukier w dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Odstawić bitą śmietanę.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić ser mascarpone, roztopioną słodko-gorzką czekoladę, skórkę pomarańczową i wanilię w dużej misce, aż będzie gładka i błyszcząca, o 30 sekund (nie overmix). Złóż bitą śmietanę do mieszaniny czekoladowej w 2 partiach.
Przełożyć mus do woreczka z gwiazdką. Mus wrzucić do kubków z białej czekolady.
Posypać loki z białej czekolady na musie i podawać natychmiast, lub przykryć i przechowywać w lodówce na noc, a następnie odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę przed podaniem.