Masala czarnooka

Masala czarnooka
Black - Eyed Pea Masalan jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 84 kalorie, 5G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, kolendra, garam masala, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Masala czarnooka, Masala Czarnooka, oraz Noworoczna sałatka z czarnego groszku z czarnymi oliwkami, fetanem i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Groszek odcedzić tuż przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
2
Podgrzać dużą nieprzywierającą garnek lub szybkowar. Spryskaj dno sprayem do gotowania (pomiń, jeśli garnek jest nieprzywierający) i dodaj cebulę. Gotować, mieszając, aż cebula zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
3
Dodaj nasiona kminku i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
4
Dodać asafetida, imbir i czosnek i mieszać przez około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
AsafoetidaAsafoetida
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
5
Dodać osuszony groszek i wszystkie pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
6
Dodać 2 szklanki wody i doprowadzić do niskiego wrzenia. Jeśli gotowanie pod ciśnieniem, Zamknij kuchenkę, doprowadzaj do wysokiego ciśnienia i gotuj przez 7 minut; usuń z ognia i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie. Sprawdź przyprawy i dodać więcej soli i garam masala w razie potrzeby. Dusić na wolnym ogniu przez kilka minut, aby smaki się zmiksowały, i rozgnieść kilka groszków z boku garnka, aby zagęścić sos. Jeśli wszystkie groch nie są całkowicie miękkie, przykryć, ale nie zamykać kuchenki i gotować na wolnym ogniu, aż groch będzie miękki. Jeśli gotowanie w zwykłym garnku, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż black-Eyed peas będą miękkie (w zależności od wieku grochu, 30-60 minut). Sprawdź przyprawy i dodać więcej soli i garam masala w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Posypać pietruszką lub kolendrą i podawać z ryżem lub chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jules Taylor Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Jules Taylor Gruner Veltliner
Jules Taylor Gruner Veltliner
Tętniące życiem wino z cytryną i białymi brzoskwiniami z delikatną powłoką wanilii i mrowieniem białego pieprzu. Zapewnia przyjemny suchy kręgosłup, a jednocześnie jest warstwowy i kremowy z miękką kwasowością i orzechowymi niuansami. Jest jasny i świeży z wielkim bogactwem i fakturą z dzikiego fermentu i zapewnia szczególnie długie, harmonijne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn