Masala czarnooka

Masala czarnooka
Black - Eyed Pea Masalan jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 84 kalorie, 5G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz cukier, kolendra, garam masala, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Masala czarnooka, Masala Czarnooka, oraz Noworoczna sałatka z czarnego groszku z czarnymi oliwkami, fetanem i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Groszek odcedzić tuż przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
2
Podgrzać dużą nieprzywierającą garnek lub szybkowar. Spryskaj dno sprayem do gotowania (pomiń, jeśli garnek jest nieprzywierający) i dodaj cebulę. Gotować, mieszając, aż cebula zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
10 Ząbków Czosnku, Całych10 Ząbków Czosnku, Całych
3
Dodaj nasiona kminku i gotuj przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
4
Dodać asafetida, imbir i czosnek i mieszać przez około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
AsafoetidaAsafoetida
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
5
Dodać osuszony groszek i wszystkie pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
6
Dodać 2 szklanki wody i doprowadzić do niskiego wrzenia. Jeśli gotowanie pod ciśnieniem, Zamknij kuchenkę, doprowadzaj do wysokiego ciśnienia i gotuj przez 7 minut; usuń z ognia i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie. Sprawdź przyprawy i dodać więcej soli i garam masala w razie potrzeby. Dusić na wolnym ogniu przez kilka minut, aby smaki się zmiksowały, i rozgnieść kilka groszków z boku garnka, aby zagęścić sos. Jeśli wszystkie groch nie są całkowicie miękkie, przykryć, ale nie zamykać kuchenki i gotować na wolnym ogniu, aż groch będzie miękki. Jeśli gotowanie w zwykłym garnku, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż black-Eyed peas będą miękkie (w zależności od wieku grochu, 30-60 minut). Sprawdź przyprawy i dodać więcej soli i garam masala w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Posypać pietruszką lub kolendrą i podawać z ryżem lub chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Groszek Goya®Groszek Goya®

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jules Taylor Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Jules Taylor Gruner Veltliner
Jules Taylor Gruner Veltliner
Tętniące życiem wino z cytryną i białymi brzoskwiniami z delikatną powłoką wanilii i mrowieniem białego pieprzu. Zapewnia przyjemny suchy kręgosłup, a jednocześnie jest warstwowy i kremowy z miękką kwasowością i orzechowymi niuansami. Jest jasny i świeży z wielkim bogactwem i fakturą z dzikiego fermentu i zapewnia szczególnie długie, harmonijne wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn