Marynowany Stek Z Tuńczyka

Marynowany Stek Z Tuńczyka
Marynowany stek z tuńczyka wymaga ok. 51 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 4,23 zł za porcję. To danie główne ma 244 kalorie, 28g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Przepis ten zachwycił 255 osób. Udaj się do sklepu i odebrać steki z tuńczyka, sok z cytryny, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 98% to danie jest super. Podobne przepisy to Marynowany Stek Z Tuńczyka, Marynowany Grillowany Stek Z Tuńczyka, oraz Tuńczyk marynowany sojowo-Rozmarynowo.

Instrukcje

1
W dużym naczyniu niereaktywnym wymieszaj sok pomarańczowy, sos sojowy, oliwę z oliwek, sok z cytryny, pietruszkę, czosnek, oregano i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2
Umieścić steki z tuńczyka w marynacie i włączyć do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
3
Rozgrzej grill na duże ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Lekko olejowy ruszt grillowy. Steki z tuńczyka gotować przez 5 do 6 minut, a następnie włączyć i podlewać marynatą. Gotować przez dodatkowe 5 minut, lub do pożądanej doneness. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.
TrudnośćŚredni
Gotowe W51 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia67
Magazyn