Marynowany Stek Z Flanki

Marynowany Stek Z Flanki
Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 10g białka, oraz 7G tłuszczu. Jeśli 1,32 zł za porcję spada twój budżet, marynowany stek z flanki może być niesamowity bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do valentin day. Mieszanka miodu, Sherry gotowania, płatki pieprzu, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Marynowany Stek Z Flanki, Marynowany Stek Z Flanki, oraz Marynowany Stek Z Flanki.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w szklanym lub ceramicznym naczyniu.
2
Wyjmij stek z opakowania i szybko spłucz. Obie strony mięsa zalać marynatą. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Wyjmij stek z marynaty i połóż na talerzu podczas podgrzewania patelni grillowej. Upewnij się, że włączysz wentylator wyciągowy, ponieważ proces gotowania może być dość zadymiony. Gdy patelnia jest bardzo gorąca, umieść stek pod niewielkim kątem, ponieważ sprawia to, że bardziej atrakcyjne ślady grilla. Gotować bez dotykania przez około 1 ½ do 2 protokół. Obróć mięso o 45 stopni, utrzymując je na tej samej stronie i gotuj przez kolejne 1 ½ minuty.Teraz odwróć go na drugą stronę. Gotować przy użyciu tej samej metody po drugiej stronie, gotować przez 1 1/2 minuty, a następnie obracać go i zakończyć proces gotowania. Gotuję smugę boczną do średnio rzadkiego, co zwykle zajmuje około 5 do 7 minut całkowitego czasu gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wyjmij mięso na deskę do krojenia i pozostaw na kilka minut przed krojeniem.Kiedy będziesz gotowy, cienko pokroić mięso na ziarno. Oznacza to znaleźć kierunkowe prążki / linie w ziarnie mięsa i pokroić prostopadle do niego. Kontrowersyjny opcjonalny sos: przed grillowaniem stek, przecedzić marynatę do małego rondla. Wyrzuć to, co pozostaje na sicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Dodaj ½ szklanki wody do marynaty. Zagotować marynatę podczas podgrzewania grilla na mięso i dodać dodatkowe 10 minut. Punktem wrzenia, oczywiście, jest usunięcie ryzyka bakterii z marynaty. Ponadto, gotując przez dziesięć do piętnastu minut, SOS zmniejszy się i lekko zagęści. Następnie wystarczy łyżka trochę do naczynia i używać go jako sos do zanurzania mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn