Marynowany stek w paski z grillowanymi szalotkami i fetą
Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.79 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 164 kalorie, 8G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do 4 Lipca. Mieszanka mielonego pieprzu, grubej soli, chrzanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowany Marynowany Stek W Paski Z Szalotki, Marynowany stek w stylu koreańskim z grillowanymi szalotkami i ciepłymi tortillami, oraz Marynowane steki z sosem Stekowym D. I. Y. dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść steki w dużej, niereaktywnej płytkiej patelni, wystarczająco dużej, aby wygodnie je trzymać. Pokrój 1 pęczek szalotki na małe okrągłe (tylko białe i jasnozielone części).
Połączyć je z Worcestershire, soja, chrzan, czarny pieprz, cayenne i skórka z cytryny w małej misce; trzepaczka do połączenia.
Zalać marynatą steki i przykryć folią.
Niech steki siedzieć około 1 godziny w temperaturze pokojowej, obracając je raz.
Usuń steki z marynaty, pozwalając nadmiar kapać off i usunąć wszelkie przylegające plastry scallion. Obficie doprawić obie strony grubą solą. Grill, dopóki nie są rumiane na zewnątrz. Dla średnio rzadkich gotować około 5-6 minut na stronę.
Grillowane steki przekładamy na duży talerz, przykrywając je luźno folią. Upewnij się, że pozwolisz parze uciec, aby nie przegotowały się podczas odpoczynku około 10 minut. W międzyczasie, grill drugi pęczek szalotki lewo w całości, o 2 minut na stronę, aż dobrze zaznaczone i zmięknie.
Podawać z stekami i pokruszeniem sera feta.