Marynowany Stek Kubański
Kubański marynowany stek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje $3.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 35g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jeśli masz nasiona kminku, przyprawy do steków, sok pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marynowany Stek W Stylu Kubańskim, Stek z kubańskiej spódnicy z pomidorowym Escabeche i sosem z mango, oraz Kotlety Wieprzowe Kubańskie Marynowane W Cytrusach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść nasiona kminku na małej patelni na średnim ogniu; stale mieszać, aż nasiona staną się ciemnobrązowe i zapach tosty, o 1 minutę. Natychmiast wlać nasiona do miski, aby zatrzymać gotowanie.
Wymieszaj nasiona kminku z sokiem pomarańczowym, olejem roślinnym, przyprawą do steków, sokiem z limonki i oregano w misce.
Umieść steki w dużej plastikowej torebce, zalej mięsem marynatą z soku pomarańczowego i wyciśnij powietrze. Uszczelnij worek i obróć go kilka razy, aby pokryć mięso marynatą. Przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut, lub dłużej dla dodatkowego smaku.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnie ciepło i lekko nasmaruj ruszt.
Wyjmij steki z marynaty, wytrząsając nadmiar. Zużyta marynata należy wyrzucić. Steki z grilla na rozgrzanym grillu, aż się upiecze Na zewnątrz i nadal lekko różowe w centrach, 6 do 8 minut na stronę. Natychmiastowy odczyt mięsa termometr włożony bokiem do środka najgrubszego steku powinien odczytać 145 Stopni F (65 stopni C).
Niech steki odpocząć na 3 minuty przed krojenia.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019