Marynowany łosoś z sałatką z kopru włoskiego

Marynowany łosoś z sałatką z kopru włoskiego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,05 USD za porcję. Oglądasz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 205 kalorii, 16G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pokrojony na środku filet z łososia, liście kopru włoskiego, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sok z cytryny, możesz podążać za tym daniem głównym z Kruche ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym {hołd dla cioci Roxanne} jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Kotlety jagnięce marynowane w winie z sałatką z kopru włoskiego, Marynowana surowa Sałatka z kopru włoskiego z rzodkiewkami, marchewką i wiosennymi zieleniami, oraz Koper włoski-marynowany Halibut z koprem włoskim Tzatziki.
Instrukcje
Bardzo ostrym nożem odetnij szary tłuszcz ze skóry łososia; ma mocny smak. Pokrój łososia tak cienko, jak to możliwe.
Umieść sok z cytryny w małej misce. Stopniowo ubij oliwę z oliwek. Dopraw solą i pieprzem.
Ułóż łososia w natłuszczonym naczyniu wystarczająco dużym, aby utrzymać plastry w jednej warstwie. Rozsyp seler nad rybą,a następnie nałóż marynatę na całość. Przykryj i wstaw do lodówki, aż łosoś będzie nieco ponad W połowie "ugotowany", co można rozpoznać po zmianie koloru z różowo-pomarańczowego na jasnoróżowy. Powinno to zająć około 3 godzin, w zależności od cienkości plasterków.
Aby podać, podziel łososia i seler na 6 talerzy, zachowując marynatę.
Włóż pokrojony koper włoski i liście do miski i skrop wystarczającą ilością marynaty, aby lekko ją posmarować. Dobrze wymieszaj i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podziel koper włoski na talerze. Nałóż trochę dodatkowej marynaty na łososia.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj połączyć się z Pinot Noir, Chardonnay i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Seaglass rosé z Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![SeaGlass Rose z Pinot Noir]()
SeaGlass Rose z Pinot Noir
Piękne odbicie dziewiczego przybrzeżnego terroir hrabstwa Monterey, różowe otwiera się pachnącymi poziomkami i suszonymi płatkami róż na nosie. Smaki soczystej wiśni idojrzałe maliny są zrównoważone orzeźwiającą kwasowością i chrupiącym, czystym wykończeniem. To tętniące życiem wino jest zróżnicowanym partnerem menu, wyjątkowo dobrze komponując się z prosciutto i ciastami melonowymi lub krabowymi z pikantnymi aioli.