Marynowane udka z kurczaka ze słodkimi ziemniakami
Marynowane udka z kurczaka ze słodkimi ziemniakami to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 13g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać miód, sól koszerna, sos sojowy mniej sodu, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Lynsey Fryer marynowane udka z kurczaka ze słodkimi ziemniakami, Udka Z Kurczaka Marynowane, oraz Udka Z Kurczaka Marynowane Sojowo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 6 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym.
Dodać 1 1/2 łyżeczki oleju i kurczaka; uszczelnić. Marynować w lodówce 2 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Rozgrzej grilla na średnim ogniu.
Ziemniaki przeciąć na pół wzdłuż; każdy kawałek ziemniaka przeciąć na pół w poprzek.
Dodaj kliny ziemniaczane do dużego garnka z wrzącą wodą; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Połączyć ziemniaki, 1 1/2 łyżeczki oleju i 1/4 łyżeczki soli.
Wyjąć kurczaka z marynaty; wyrzucić marynatę.
Kurczaka posypać 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu. Ułóż na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania; grilluj 8 minut z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Zdejmij z grilla; utrzymuj ciepło. (Wyrzucić skórę przed podaniem.) Ułóż ziemniaki na stojaku do grillowania; grill 4 minuty z każdej strony lub do czasu zakończenia.
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju w dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać żółtą cebulę; smażyć 1 minutę.
Dodać paprykę; smażyć 2 minuty.
Dodać sos pomidorowy i ocet; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Podawać mieszankę papryki z kurczakiem i ziemniakami. Wierzch z zieloną cebulką.
Nuta wina: marynowane udka kurczaka w stylu australijskim ze słodkimi ziemniakami zawierają miód i pięć przypraw, smaki, które są często widoczne w winach viognier. Australijska Yalumba produkuje kilka wersji tej aromatycznej bieli, w tym Yalumba Eden Valley 2008 (19 USD), z egzotycznymi przyprawami, elastycznymi morelami i cytrynowymi smakami twarogu. Pokaźne, prawie lepkie ciało pozwala temu winu pozostawać na podniebieniu nawet z najbardziej aromatycznymi potrawami. -- Jeffery Lindenmuth