Marynowane Szaszłyki Rybne
Marynowane szaszłyki rybne mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 35g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 3,43 zł za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 10 minut. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, kolendrę, kminek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marynowane Szaszłyki Z Fety, Szaszłyki Wołowe Marynowane Hoisin, oraz Marynowane Grillowane Szaszłyki Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić rybę na 1 cal kawałki dla skewering.In mała miska, ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, kolendra, zmiażdżony czosnek, papryka, sól, kminek, kurkuma i pieprz cayenne.
Kawałki ryb umieścić w szklanym naczyniu.
Zalać kawałki ryb marynatą i wymieszać. Pokrowiec z folią.
Umieść w lodówce i pozostaw rybę w marynacie przez 30 minut. Jeśli używasz drewnianych szaszłyków, mocz je w wodzie podczas marynowania ryby. To uchroni je przed spaleniem na grillu.Rozgrzej grill. Szaszłyk kawałki ryb, równomiernie podzielone między cztery drewniane szaszłyki. Obficie nasmaruj grill.
Umieścić szaszłyki na grillu i gotować przez około 10 minut, obracając raz podczas gotowania, aż brzegi są rumiane i ryba jest gotowana. Trochę ryby może trzymać się grilla - im mniej ich obrócisz, tym mniej się to stanie.
W razie potrzeby udekorować posiekaną kolendrą.
Podawać z plasterkami cytryny. Te go wielki z Tzatziki i moje grillowane masło cytrynowe cukinia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.