Marynowane piersi z kaczki z szalotką i burakami

Marynowane piersi z kaczki z szalotką i burakami
Marynowane piersi z kaczki z szalotką i buraczanym smakiem to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 39g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,33 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka oso, mielona kolendra, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pierś z kurczaka marynowana rumem z ananasem, Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, oraz Kaczka Tareko (chrupiąca, smażona Kaczka marynowana w nepalskich przyprawach) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować kaczkę, połącz pierwsze 9 składników w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym. Uszczelnić i schłodzić 2 godziny; od czasu do czasu obracać torbę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Wyjąć połówki piersi kaczki z worka. Rezerwy marynaty; odrzucić rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
MarynataMarynata
RozmarynRozmaryn
3
Aby przygotować smak, pozostaw korzeń i 1-calową łodygę na burakach; szoruj pędzlem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozkoszRozkosz
BurakBurak
4
Umieścić w średnim rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Odcedzić i spłukać zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
6
Odcedzić i schłodzić. Odciąć korzenie buraka; zetrzeć Skórki. Grubo posiekać buraki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
7
Podgrzać dużą patelnię nonstick pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj szalotki; podsmażyć 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
9
Dodaj cebulę; smażyć 5 protokół. Wymieszać z zarezerwowaną marynatą i winem; gotować 1 minutę lub aż płyn prawie wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
CebulaCebula
WinoWino
10
Dodać bulion; gotować 6 minut lub aż płyn prawie wyparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
11
Zdjąć z ognia. Wymieszać buraki, natkę pietruszki, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PieprzPieprz
BurakBurak
SólSól
12
Kaczkę posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Cała KaczkaCała Kaczka
SólSól
13
Podgrzać dużą nieprzywierającą patelnię grillową pokrytą natryskiem do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
14
Dodać kaczkę; gotować 4 protokół z każdej strony lub aż gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała KaczkaCała Kaczka
15
Podawać z smakiem; w razie potrzeby udekorować gałązkami rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
RozkoszRozkosz
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn