Marynowane krewetki z szampanem Beurre Blanc

Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Marynowane krewetki z szampanem Beurre Blanc mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 24g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.18 za porcję. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz estragon, szalotki, ocet szampański i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać szampana można śledzić to danie główne z Babeczki szampańskie z włoskim maślanym kremem jako deser. To będzie hit w Twoim Sylwester wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Szampan-Citrus Beurre Blanc, Pieczony Grouper z risotto z owocami morza i szampanem-Citrus Beurre Blanc, oraz Zapiekane przegrzebki z naleśnikiem ziemniaczano-gruszkowym i szampanem Beurre Blanc dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz szampana, szalotki, ocet i pieprz w ciężkim średnim rondlu. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki płynu, o 20 protokół. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
Połącz szampana, oliwę z oliwek, szalotkę i mielony pieprz w zamykanej plastikowej torbie.
Dodaj krewetki do worka i pieczęć; wstrząsnąć worek do płaszcza krewetki równomiernie. Marynować krewetki w temperaturze pokojowej co najmniej 30 minut i do 1 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Wymieszać szczypiorek, estragon i pietruszkę w małej misce.
Podgrzej brojlery. Spray brojler pan z nonstick spray oleju roślinnego.
Krewetki odsączyć; wyrzucić plastikową torbę z marynatą. Ułóż krewetki na przygotowanej patelni w jednej warstwie. Krewetki Broil aż tylko nieprzezroczyste w centrum, o 2 minut na stronie. Stań 3 krewetki, ogony pionowo, w środku każdej płyty.
Podstawa sosu rewarmowego na średnim i małym ogniu.
Ubij na maśle 1 kawałek na raz, po prostu pozwalając każdemu stopić przed dodaniem następnego (nie gotuj, bo sos się oddzieli). Doprawić beurre blanc do smaku solą i pieprzem.
Łyżka ciepłego sosu wokół krewetek.
Posypać świeżymi ziołami i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.