Marynowane krewetki cytrynowe i karczochy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać marynowane krewetki cytrynowe i karczochy spróbować. Jedna porcja zawiera 561 kalorii, 25g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 4,25 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś ostry sos, cebulę, ocet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Marynowane krewetki i karczochy, Krewetki Marynowane Cytrynowo-Czosnkowe, oraz Pikantne Krewetki Marynowane Cytryną.
Instrukcje
Przynieś 2 qt. woda do wrzenia w piecu holenderskim; dodać krewetki, i gotować 3 do 5 minut lub tylko do krewetki skręcić różowy.
Odcedzić i spłukać zimną wodą. Krewetki obrać, pozostawiając ogony na; devein, w razie potrzeby.
Przetnij karczochy serca na pół.
W dużej misce ubijamy ocet i kolejne 6 składników.
Wlać mieszaninę do dużej torby z tworzywa sztucznego zip-top zamrażarki; dodać krewetki, karczoch serca, cebula, i cytryna, zwracając się do herbu. Uszczelnić i schłodzić 4 godziny, obracając od czasu do czasu.
Odcedzić mieszaninę, odrzucając marynatę.
Miejsce w miseczkach do serwowania.
Dekorować, w razie potrzeby.
Marynowane krewetki cytryna z oliwkami: Przygotuj przepis zgodnie z zaleceniami, zastępując 1 (5 3/4-oz.) jar pimiento-oliwki hiszpańskie nadziewane, odsączone, za 1 (14-oz.) może karczoch serca. Pomiń dekorację.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.