Marynowane Krewetki
Marynowane krewetki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 48g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 5,44 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka papryki, soli, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marynowane Krewetki, Marynowane Krewetki, oraz Marynowane Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W niereaktywnym rondlu, połączyć 2 szklanki wody z cebulą, czosnek, czerwona papryka, chiles, ocet, cukier, pieprz i ziele angielskie. Gotować na dużym ogniu przez 2 minuty, następnie mieszać w krewetki i gotować tylko do różu i luźno zwinięte. Wymieszać 2 łyżeczki soli i plasterki cytryny, wyciskając je trochę.
Przenieść krewetki i marynaty do dużej miski lub szeroki słoik 2-quart i ostudzić do temperatury pokojowej. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc, mieszając kilka razy.
Przenieś krewetki do czystej miski. Odcedzić 3/4 szklanki marynaty do małej miseczki.
Pokrój 4 paski czerwonej papryki w drobną kostkę. 3/4 łyżeczki soli wymieszać z zalaną marynatą i ubić olejem. (Wyrzucić pozostałą marynatę.)
Wlać sos na krewetki i wrzucić dobrze. Łyżka schłodzone krewetki na talerzach i udekorować kostką czerwonej papryki i listkami pietruszki.
Podawać z: chrupiącym chlebem, chlebem kukurydzianym lub herbatnikami i sałatką ogórkową.
Uwagi: pamiętaj, aby użyć dużych krewetek (około 20 do funta), które nie staną się zbyt pikantne, ponieważ marynują się przez noc w pikantnej solance.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio