Marynowane Krewetki

Marynowane Krewetki
Marynowane krewetki to bezmleczne i pescatariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 315 kalorii, 28g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 5,76 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz laskę cynamonu, kostki lodu, chrupiący chleb i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marynowane Krewetki, Marynowane Krewetki, oraz Marynowane Krewetki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj ocet ryżowy, oliwę z oliwek, sok z cytryny, plasterki cytryny, plasterki cebuli, ząbki czosnku, liście laurowe, nasiona selera, nasiona gorczycy, gruba sól koszerna i czarny pieprz w dużej misce, aż sól się rozpuści. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Nasiona SeleraNasiona Selera
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Liście LauroweLiście Laurowe
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CytrynaCytryna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Umieść 8 szklanek wody w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj grubą sól, liście laurowe, gałązki tymianku, czosnek, paprykę, nasiona gorczycy, ziele angielskie, nasiona selera, strąki kardamonu i laskę cynamonu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
Nasiona SeleraNasiona Selera
świeży Tymianekświeży Tymianek
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Liście LauroweLiście Laurowe
Ziele AngielskieZiele Angielskie
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
3
Dodaj krewetki; wymieszać, aby oddzielić. Gotować, aż skorupki zmienią kolor na różowy, około 2 minut. Używając dużego skimmera, przenieś krewetki na durszlak, aby spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
SkimmerSkimmer
4
Linia obramowana blachą do pieczenia warstwą kostek lodu. Krewetki Scatter na lodzie do ostygnięcia szybko, o 5 protokół. Obrać krewetki i devein, pozostawiając ogony nienaruszone.
Składniki, których będziesz potrzebować
LódLód
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Dodaj obrane krewetki do mieszanki wytrawiania; wymieszać, aby wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 3 godziny i do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
6
Za pomocą szczeliny łyżka, podnieś krewetki z mieszanki wytrawiania. Ułóż na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
7
Podawać z chrupiącym chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrupiący ChlebChrupiący Chleb
1
Taki specjalny posiłek zasługuje na bąbelkowy początek. Z krewetkami nalej szampana. Lubimy Franck Bonville NV Brut Slection (Francja, 30 USD), który jest owocowy z cytrusowymi i mineralnymi nutami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
KrewetkiKrewetki

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki11 łyżka suszonego oreganokardamonkardamon11 łyżka suszonego oreganonasiona seleranasiona selera32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzunasiona seleranasiona selera1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegruba sól koszernagruba sól koszerna2Batoniki toffi Heathgruba sól koszernagruba sól koszerna8krewetki i żyłkiChrupiący chlebChrupiący chleb12świeże liście laurowe, grubo rozdarteświeże liście laurowe, grubo rozdarte2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepokrojone w plasterki obrane ząbki czosnku (ok. 1 duża główka)pokrojone w plasterki obrane ząbki czosnku (ok. 1 duża główka)1cubeLódLód2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienkie plasterki cytrynycienkie plasterki cytryny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudo przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudo przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienkie plastry czerwonej cebulicienkie plastry czerwonej cebuli907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeniegotowane krewetki duże w skorupkachniegotowane krewetki duże w skorupkach6gałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku10Tureckie liście lauroweTureckie liście laurowe7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany2Średnia żółta cebula, posiekana1 pasek skórki z cytryny1 pasek skórki z cytryny11 łyżka suszonego oreganoziele angielskie całeziele angielskie całe1Głowanieobrana Cała główka czosnku, przecięta w poprzek na półnieobrana Cała główka czosnku, przecięta w poprzek na pół
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Magazyn