Marynowane Krewetki
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać marynowane krewetki spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 10 i kosztuje 2,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 136 kalorii, 24g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liście laurowe, cebula, krewetki, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 36 godzin i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Marynowane Krewetki, Marynowane Krewetki, oraz Marynowane Krewetki.
Instrukcje
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym rondlu.
Dodaj krewetki i gotować, aż tylko Różowy, nie więcej niż 3 do 5 protokół.
Dobrze spuścić i spłukać w zimnej wodzie, aby zapobiec dalszemu gotowaniu. Obrać krewetki i devein, zostawiając ogony włączone. W dużym szklanym szczelnym słoiku (około 1 1/2 ćwiartki*) warstwa krewetek i cebuli i góry każdej warstwy z mielonego czarnego pieprzu, ziarna pieprzu, liść laurowy i ząbek czosnku. Nakładaj warstwy, aż słoik będzie Pełny o 2/3.
Zalać octem i sokiem z cytryny warstwami, aż słoik będzie prawie pełny. Pozostaw miejsce na górze, aby delikatnie Potrząsać słoikiem, aby zremiksować składniki. Szczelnie zamknąć słoik i schłodzić przez kilka dni do 2 tygodni. Odwróć słoik do góry nogami, aby remiksować co drugi dzień.
Podawać schłodzone jako przystawkę.
* Uwaga: w przypadku większych krewetek może być potrzebny większy słoik i odpowiednio dostosować składniki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym.
![Certyfikowana Biodynamika i praktykowanie od 1998 roku, Domaine jest właścicielem 35.5 akrów winnic w ponad 88 oddzielnych działkach rozsianych po wioskach Epfig, Nothalten, Itterswiller, Ribeauvillé i Albé. Winogrona są zbierane ręcznie, delikatnie prasowane i fermentowane za pomocą lokalnych drożdży, aż do całkowitego wyschnięcia. Wino jest następnie starzone, sur lie, w starych dębowych beczkach o pojemności 228 L, przez 9 miesięcy.]()
Certyfikowana Biodynamika i praktykowanie od 1998 roku, Domaine jest właścicielem 35.5 akrów winnic w ponad 88 oddzielnych działkach rozsianych po wioskach Epfig, Nothalten, Itterswiller, Ribeauvillé i Albé. Winogrona są zbierane ręcznie, delikatnie prasowane i fermentowane za pomocą lokalnych drożdży, aż do całkowitego wyschnięcia. Wino jest następnie starzone, sur lie, w starych dębowych beczkach o pojemności 228 L, przez 9 miesięcy.
Certified Biodynamic and practicing since 1998, the Domaine owns 35.5 acres of vineyards in over 88 separate plots spread over the villages of Epfig, Nothalten, Itterswiller, Ribeauvillé, and Albé. The grapes are hand harvested, pressed gently and fermented with indigenous yeasts until fully dry. The wine is then aged, sur lie, in old 228 L oak barrels, for 9 months.