Marynowane Grillowane Bakłażany
Marynowany Grillowany bakłażan wymaga około 50 minut od początku do końca. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 211 kalorii, 2G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 8 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, świeżo liście mięty, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Bakłażan Marynowany, Marynowany bakłażan z miętą i czosnkiem, oraz Marynowany Czerwony Snapper Z Bakłażanem I Melonem.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Usuń koniec łodygi z bakłażanów.
Pokroić każdy bakłażan na pół wzdłuż, i pokroić w pół cala grubości plastry Księżyca. W dużej misce do mieszania, wrzucić bakłażana z koszerną solą i odstawić na około 15 do 20 protokół. Bakłażan dobrze opłukać i osuszyć, wymieszać z 2 łyżkami oliwy z oliwek i szczyptą pieprzu.
Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu. Gdy patelnia grillowa jest gorąca, ugotuj plasterki bakłażana, aż ładnie zaznaczone po obu stronach.
W międzyczasie w małej misce ubijamy cukier i czosnek do octu, ubijamy pastę chili i pozostałą oliwę z oliwek.
Dodaj zioła i sprawdź, czy nie są przyprawione solą i pieprzem.
Gdy bakłażan jest ładnie zaznaczony po obu stronach, usuń go z patelni i dodaj natychmiast do marynaty (płytkie naczynie do pieczenia działa ładnie, aby zapewnić, że wszystkie bakłażany są pokryte marynatą).
Niech bakłażan ostygnie do temperatury pokojowej i służyć, lub przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku.