Marynowane buraki z anyżem gwiaździstym
Marynowane buraki z anyżem gwiazdkowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką buraki, wino, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Star Anyż Imbir Marynowane Buraki {+Kimchi Marynowane Buraki}, Anyż Gwiaździsty I Cynamon Marynowany Burak, oraz Herbatniki z anyżem gwiazdkowym.
Instrukcje
Przyciąć zielone szczyty z buraków, pozostawiając 1 cal łodyg dołączone (nie przyciąć koniec korzenia).
Buraki umieścić w dużym garnku.
Dodaj wodę do pokrycia przez 2 cale. Gotować, aż buraki będą miękkie, około 1 godziny.
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia. Buraki obrać i przyciąć.
Pokroić na ćwiartki. Zapakuj do czystego, gorącego słoika 1-quart.
W międzyczasie doprowadzić ocet i pozostałe składniki do wrzenia w małym rondlu na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdejmij z ognia, przykryj i pozostaw syrop na 1 godzinę.
Wyjąć anyż z syropu i powrócić do wrzenia na dużym ogniu.
Wlać syrop na buraki, pozostawiając 1/2 cala miejsca na górze. Wstrząsnąć, aby usunąć wszelkie kieszenie powietrzne. Wytrzyj obręcz, uszczelnij i przetrzyj słoik we wrzącej łaźni wodnej przez 30 minut. Odczekaj co najmniej tydzień, aby marynować przed jedzeniem.