Marynowane buraki z anyżem gwiaździstym

Marynowane buraki z anyżem gwiaździstym
Marynowane buraki z anyżem gwiazdkowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką buraki, wino, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Star Anyż Imbir Marynowane Buraki {+Kimchi Marynowane Buraki}, Anyż Gwiaździsty I Cynamon Marynowany Burak, oraz Herbatniki z anyżem gwiazdkowym.

Instrukcje

1
Przyciąć zielone szczyty z buraków, pozostawiając 1 cal łodyg dołączone (nie przyciąć koniec korzenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
2
Buraki umieścić w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj wodę do pokrycia przez 2 cale. Gotować, aż buraki będą miękkie, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
WodaWoda
4
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia. Buraki obrać i przyciąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
WodaWoda
5
Pokroić na ćwiartki. Zapakuj do czystego, gorącego słoika 1-quart.
6
W międzyczasie doprowadzić ocet i pozostałe składniki do wrzenia w małym rondlu na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Zdejmij z ognia, przykryj i pozostaw syrop na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
8
Wyjąć anyż z syropu i powrócić do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
SyropSyrop
9
Wlać syrop na buraki, pozostawiając 1/2 cala miejsca na górze. Wstrząsnąć, aby usunąć wszelkie kieszenie powietrzne. Wytrzyj obręcz, uszczelnij i przetrzyj słoik we wrzącej łaźni wodnej przez 30 minut. Odczekaj co najmniej tydzień, aby marynować przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórki KiszoneOgórki Kiszone
BurakBurak
SyropSyrop
WodaWoda
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia0
Magazyn