Marynowane Brzoskwinie
Marynowane brzoskwinie to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 518 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, jędrne dojrzałe brzoskwinie, destylowany ocet i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Marynowane Brzoskwinie, Marynowane Niedojrzałe Brzoskwinie, oraz Marynowane Brzoskwinie Z Brandy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić witaminę C w proszku w 6 szklankach wody w dużej misce (do zakwaszenia wody).
Wytnij płytkie X na dnie każdej brzoskwini ostrym nożem do parkowania i blanszuj w 4 partiach w 5 - do 6-kwartowym garnku z wrzącą wodą 10 do 15 sekund.
Przełożyć łyżką szczelinową do dużej miski z lodem i zimną wodą i odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Obrać brzoskwinie, następnie połówki wzdłuż i Wgłębić.
Dodać brzoskwinie do zakwaszonej wody i odstawić 10 minut, a następnie dobrze osuszyć w durszlaku.
Wrzucić brzoskwinie z cukrem w szerokim ciężkim garnku 6-quart i schłodzić, przykryte, co najmniej 8 i do 12 godzin.
Umyć słoiki, pokrywki i przykręcić paski w gorącej wodzie z mydłem, a następnie dobrze spłukać. Suche taśmy śrubowe. Umieść słoiki na stojaku w puszkach i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć słoiki o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, przykryty, a następnie gotować 10 minut. Przykryj pokrywki wodą w małym rondlu i podgrzewaj, aż termometr zarejestruje 82° (nie pozwól gotować). Przechowywać słoiki i pokrywki zanurzone w gorącej wodzie, przykryte, aż będą gotowe do użycia.
Dodaj ocet, przyprawę, sól i pozostałą 1/2 szklanki wody do brzoskwiń (cukier rozpuści się i wyciągnie soki brzoskwiniowe) i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, odtłuszczając pianę. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż brzoskwinie są ledwo miękkie, o 3 protokół.
Wyjąć słoiki i pokrywki z wody, rezerwując wodę w puszkach i przenieść do czystego ręcznika kuchennego, a następnie podzielić brzoskwinie między słoiki za pomocą łyżki szczelinowej. Powrót płyn do gotowania brzoskwini do wrzenia, a następnie wlać do słoików, pozostawiając 1/4 cala miejsca na górze. Uruchom cienki nóż między brzoskwiniami a bokami słoików, aby wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Wytrzyj obręcze napełnionych słoików zwilżonym ręcznikiem kuchennym, a następnie mocno przykręć pokrywki za pomocą taśm śrubowych. Umieść zamknięte słoiki na stojaku w puszkach i, jeśli to konieczne, dodaj wystarczającą ilość gorącej wody, aby przykryć słoiki o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, przykryte. Gotować słoiki 20 minut, a następnie przenieść szczypcami do powierzchni wyłożonej ręcznikiem do ostygnięcia. Słoiki będą uszczelniać, gdy ostygną (jeśli usłyszysz ping, który sygnalizuje, że próżnia utworzona na górze słoika sprawiła, że wieczko było wklęsłe).
Po schłodzeniu słoików od 12 do 24 godzin, naciśnij środek każdej pokrywy, aby sprawdzić, czy jest wklęsła, a następnie zdejmij taśmę śrubową i spróbuj zdjąć pokrywę opuszkami palców. Jeśli nie możesz, pokrywa ma dobre uszczelnienie. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu do 6 miesięcy. Natychmiast włóż słoiki, które nie zostały zamknięte w lodówce i najpierw ich użyj.