Marynowana Smażona Ryba
Jeśli masz około 2 godzin i 25 minut do spędzenia w kuchni, marynowana smażona ryba może być spektakularnym przepisem bez nabiału i pescatarian, który warto wypróbować. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 445 kalorii, 21 g białka i 27 g tłuszczu każda. Za 2,44 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. 4 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Allrecipes wymaga pieprzu cayenne, oleju roślinnego, mielonego kminku i papryki. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 49% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Smażona ryba marynowana w czosnku, occie, oregano i kminku, Ryba marynowana w soi i Marynowane szaszłyki rybne.
Instrukcje
Umieść filety z flądry w małym szklanym naczyniu.
W małej misce wymieszaj sok z cytryny, czosnek, kminek i paprykę; polać filety z flądry. Przykryj naczynie folią spożywczą i marynuj flądrę w lodówce na 2 godziny.
Na kawałku woskowanego papieru wymieszaj mąkę, koperek i pieprz cayenne.
W szerokiej misce ubić jajko i wodę.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Delikatnie wciśnij filety z flądry w mieszaninę mąki, aby ją pokryła; wstrząśnij, aby usunąć nadmiar mąki. Zanurzaj w ubitym jajku, aby je posmarować i natychmiast wróć do mieszanki mąki, aby je posmarować.
Smażyć flądrę na gorącym oleju, aż ryba będzie łatwo łuskana widelcem, około 5 minut z każdej strony.